sâmbătă, 1 mai 2021

Tradiții pascale la Șuletea

Atelierul de icoane și ouă încondeiate își conțină traseul în localitatea Șuletea așa cum ne-a obișnuit profesorul și meșterul popular Dan Horgan în fiecare an. După Perieni și Vaslui a venit marți rândul comunei Șuletea.

Și în aceste clipe în care pandemia de Covid-19 și-a făcut simțită prezența atelierul tradițional își urmează cursul firesc. Chiar dacă anul trecut nu a putut avea loc din cauza stării de urgența în acest an o mana de oameni inimoși s-au strâns la Căminul Cultural din Șuletea unde au descifrat tainele încondeierii ouălor de Paste și de făurire a icoanelor pe sticla. Gazdele au fost directorul de Cămin Cultural ”Virgil Caraivan”, Silviu Popa, și primarul localității, Ciprian Robert Tamaș

,”Multumesc pe aceasta cale profesorului și prietenului meu Dan Horgan, domnului primar, cadrelor didactice, părinților și copiilor pentru prezenta la acest atelier tradițional cu care ne mândrim în fiecare an. Astfel tradiția populara rămâne la ea acasă, aici ma refer la faptul ca Dan Horgan a copilărit în vacanțele de vara la bunici din Șuletea”, a declarat directorul  Cămin Cultural ”Virgil Caraivan”, Silviu Popa.

”Nu îmi pot imagina o sărbătoare pascală fără cozonac, ouă roșii și nelipsitele ouă încondeiate. Acest atelier a devenit un simbol al comunei noastre și ne bucurăm că domnul profesor Dan Horgan onorează invitația noastră în fiecare an. Urez pe această cale un Paște fericit tuturor locuitorilor din Comuna Șuletea”, a declarat primarul localității, Ciprian Robert Tamaș.

”Tradiția popular este cel mai frumos lucru pe care trebuie să îl respecte un popor. Tradiția populară este certificatul de naștere al unui popor și pașaportul cu care poate călători oriunde în lume cu fruntea sus. Nu avem dreptul ca popor sa uităm tradițiile moștenite de la străbuni. Avem datoria să le transmitem mai departe tinerei generații”, a declarat prof. Dan Horgan.

Articolul Tradiții pascale la Șuletea apare prima dată în Actual Vaslui.

Articol original

👍 Tradiții pascale la Șuletea

Next
« Next
Previous
Previous »