miercuri, 9 iunie 2021

Calitatea apelor pentru scăldat a scăzut în România

În 2019, 77,6% din apele pentru scăldat din România aveau o calitate excelentă, însă, în 2020, doar 71,4% au primit acest calificativ. La nivelul Uniunii Europene, aproape 83% din zonele de scăldat îndeplineau cele mai stricte standarde de calitate a apei.

Raportul anual privind apa pentru scăldat, elaborat de Agenția Europeană de Mediu (AEM) în cooperare cu Comisia Europeană, arată că în anul 2020, aproape 83% din zonele de scăldat din Uniunea Europeană îndeplineau cele mai stricte standarde de calitate a apei, anume „excelentă”. Cea mai recentă evaluare se bazează pe o monitorizare pe întreaga durată a anului 2020 a 22.276 de zone de scăldat din întreaga Europă.

Standardele minime de calitate a apei, și anume „satisfăcătoare”, au fost îndeplinite de 93% din zonele de scăldat monitorizate în 2020, iar în cinci țări, și anume Cipru, Austria, Grecia, Malta și Croația, o proporție de 95% sau mai mare din apele de scăldat au atins un nivel excelent de calitate a apei.

„Calitatea apei pentru scăldat în Europa rămâne ridicată și acest lucru transmite un semnal pozitiv pentru europeni, care vor alege plajele și zonele pentru scăldat în această vară. Acesta este rezultatul a peste 40 de ani de aplicare a Directivei privind apa pentru scăldat, al muncii intense depuse de profesioniști devotați și al cooperării. Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării, adoptat în mai, va avea o contribuție la menținerea în condiții de siguranță și de sănătate a apelor și a curățeniei în mările și râurile noastre”, a declarat Virginijus Sinkevičius, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit.

Citeste continuarea: https://green-report.ro/calitatea-apelor-pentru-scaldat/

Articol original

👍 Calitatea apelor pentru scăldat a scăzut în România

Next
« Next
Previous
Previous »