sâmbătă, 5 iunie 2021

Heliportul de pe acoperișul SJU Bistrița a fost recepționat

Al treilea heliport din țară, construit pe acoperișul unui spital, va putea fi folosit în curând.

Autoritățile din Bistrița-Năsăud au investit peste un milion și jumătate de euro în acest proiect, care poate să facă diferența între viață și moarte în cazul unor pacienți în stare critică.

Durata transferului cu elicopterul se va scurta cu 20 de minute, timp prețios pentru unii bolnavi.

Vineri seară a fost simulată o aterizare a unui elicopter SMURD pe noul heliport, construit pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. În aproximativ o lună, acolo vor putea ajunge aparate de zbor care transportă pacienți în stare gravă.

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud: “Multe vieți vor fi salvate, pentru că se reduc mult timpii de transfer. În 25 de minute va ajunge în centrele de specialitate din Mureș sau Cluj.”

Pentru bolnavii aduși la spital sau luați din unitatea medicală cu elicopterul va fi folosit un lift exterior.

Gabriel Lazany, manager spitalul județean Bistrița-Năsăud: “Așa cum știți, de foarte multe ori timpul înseamnă viață și viața nu are preț.”

Reprezentanții spitalului așteaptă acum autorizația de funcționare de la Autoritatea Aeronautică Civilă, care va fi gata în aproximativ 30 de zile.

Romeo Lupu, comandor: “Pe timp de noapte elicopterul va veni în deplină siguranță, folosindu-se de panta de lumină. Zborul se face la vedere, nu atunci când este ceață.”

Valoarea proiectului se ridică la 1,6 milioane de euro, bani din bugetul Consiliului Județean, iar pentru a asigura funcționarea heliportului au fost angajate 13 persoane.

sursa foto: Facebook Emil Radu Moldovan

Articolul Heliportul de pe acoperișul SJU Bistrița a fost recepționat apare prima dată în RoVestea.

Articol original

👍 Heliportul de pe acoperișul SJU Bistrița a fost recepționat

Next
« Next
Previous
Previous »