miercuri, 9 iunie 2021

Lectie de bunãtate si omenie! Povestea Ruxandrei si a ursului Ruxi

EXEMPLU…O fetitã dintr-o comunã vasluianã, îndrãgostitã de viata la tarã, ne dã tuturor o lectie de omeni si bunãtate. A dorit ca, din jucãriile si hainutele ei preferate sã doneze si pentru ceilalti copii ca si acestia sã se bucure, asa cum s-a bucurat ea atunci când le-a primit. Familia copilei a luat legãtura cu o asociatie pentru ca donatiile ei sã ajungã la cei care aveau nevoie de ele.

Iatã ce spun cei care se ocupã de Ferma Ursu VS, o grãdinã cu si despre oameni: „Copila prietenilor nostri de familie a vrut sã facã o faptã bunã. A zis mamei sale cã vrea sã îsi doneze jucãriile preferate, hãinute si cãrti pentru a face fericiti si alti copii asa cum a fost ea când le-a primit. Mama ei, stiind de actiunile noastre, ne-a contactat. A doua zi m-am dus la bunica lor unde aveau strânse toate darurile. Fericirea Ruxandrei de a dãrui m-a marcat, m-a impresionat, m-a motivat sã pun accent mai mult pe activitãtile cu prichindei.

A scos un urs mare si mi-a spus la ureche sã îl pun unde stiu eu mai bine sã aducã fericire tuturor ce îl vãd. Pe atunci cãutam un nume la fermã. O emblemã. Atunci pe loc am zis cã Ursul Ruxi va fi emblema fermei noastre. Ruxi a fost nãscutã la tarã, a copilãrit la fermã. Din diferite motive, Ferma a fost vândutã si Ruxi a simtit lipsa locuitului la tarã un timp pânã când pãrintii au luat o casã la tarã si câinele mult visat. Ferma Ursu pentru ea este motivul sã vinã la tarã, sã stea iar printre pãsãri, printre legume, sã zâmbeascã cu tot sufletul.

Mi-a promis cã va veni voluntar, sã ajute si alti copii asa cum fac eu. Duminicã a fost alãturi de noi la activitatea Ziua Copilului la Mãnãstirea Bogdãnita. Le-am spus copiilor povestea Ruxandrei si deja cîtiva din ei au spus cã vor fi si ei ca Ruxi. Asta e o bucurie pe care o simti fãcând fapte bune. Multumim Ruxi cã ne esti alãturi si ne bucurãm cã esti un model pentru copii. Exemplul de azi poate fi succesul de mâine”.

Articol original

👍 Lectie de bunãtate si omenie! Povestea Ruxandrei si a ursului Ruxi

Next
« Next
Previous
Previous »