miercuri, 9 iunie 2021

Peste 60 de politisti în stradã! S-a lãsat cu dosare penale si sute de amenzi

ACTIUNE…În perioada 5-7 iunie 2021, politistii din structurile de politie rutierã si de ordine publicã ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, împreunã cu reprezentanti ai Registrului Auto Român Vaslui, au actionat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din judetul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale vehiculelor si încãlcarea normelor rutiere.

Totodatã, s-a urmãrit determinarea conducãtorilor de vehicule sã respecte prevederile legale referitoare la circulatia pe drumurile publice, prin impunerea legii si sanctionarea tuturor abaterilor comise de cãtre conducãtorii care circulã cu vehicule ce prezintã defectiuni tehnice. Au fost vizate, în special, vehiculele din categoria L3 (motocicletele), care prezintã modificãri aduse sistemului de evacuare a gazelor, producând zgomote care deranjeazã linistea publicã.

De asemenea, actiunile au vizat reducerea riscului rutier si impunerea unui climat de sigurantã si disciplinã în rândul tuturor participantilor la trafic, prin sanctionarea conducãtorilor auto, a biciclistilor, pietonilor si cãrutasilor care nu respectã normele rutiere, dar si depistarea conducãtorilor de autovehicule aflati sub influenta bãuturilor alcoolice. În cadrul activitãtilor derulate, la care au participat mai mult de 60 de politisti, au fost verificate aproximativ 540 de vehicule si 820 de persoane. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat peste 270 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 76.500 de lei.

Cele mai multe sanctiuni (aproximativ 250) au fost aplicate pentru încãlcãri ale legislatiei privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute 19 permise de conducere si au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare (6 motociclete). Principalele cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h, depãsirea neregulamentarã, conducerea sub influenta alcoolului, neacordare de prioritate (vehicule) si neacordare de prioritate (pietoni).

Principalele cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defectiuni tehnice, folosirea de anvelope uzate peste limita admisã, folosirea de anvelope de alte dimensiuni, emiterea de noxe poluante peste limita legalã admisã, aplicarea pe geamurile laterale de folii neomologate si constatarea de defectiuni la sistemul de iluminare. Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a 4 infractiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante (2) si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere(2).

Articol original

👍 Peste 60 de politisti în stradã! S-a lãsat cu dosare penale si sute de amenzi

Next
« Next
Previous
Previous »