luni, 7 iunie 2021

Politistii au luat la puricat microbuzele scolare si cele de persoane. Sapte dintre ele au rãmas fãrã plãcutele de înmatriculare

ACTIUNE…În perioada 2-4 iunie 2021, politistii Serviciului Rutier, sprijiniti de politisti din cadrul Biroului Sigurantã scolarã si Compartimentului de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii au actionat pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în vederea cresterii sigurantei transportului scolar si prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Actiunile au urmãrit verificarea modului de punere în aplicare a prevederilor legale din domeniul transportului scolar, în context COVID-19, fiind verificate atât microbuze destinate exclusiv transportului scolar cât si autovehicule destinate transportului public. Totodatã, activitãtile derulate de politisti au vizat prezenta efectivã a echipajelor de politie la afluirea si defluirea elevilor pentru îmbunãtãtirea climatului de sigurantã pe itinerariile de deplasare a acestora de la si spre autovehiculele destinate transportului scolar si public, în proximitatea unitãtilor de învãtãmânt.

De asemenea, s-a avut în vedere si efectuarea de activitãti pe itinerariile de deplasare a autovehiculelor destinate transportului scolar si public, în proximitatea unitãtilor de învãtãmânt, în vederea verificãrii respectãrii normelor legale impuse pe perioada stãrii de alertã pentru prevenirii rãspândirii noului coronavirus. Verificarea autovehiculelor destinate transportului scolar si public, efectuat pe traseele din proximitatea unitãtilor de învãtãmânt sau care deservesc aceste unitãti. Instruirea conducãtorilor auto cu privire la conduita preventivã pe perioada efectuãrii transportului.

Verificarea detinerii de cãtre conducãtorii unor astfel de autovehicule a categoriei permisului de conducere necesarã pentru vehiculele conduse si a existentei atestatului de transport public de persoane. Verificarea detinerii si a valabilitãtii ITP a vehiculelor controlate. Verificarea detinerii asigurãrii obligatorii de rãspundere civilã auto RCA si a asigurãrii obligatorii de accidente pentru persoane si bagaje aflate în vehicul. Instruirea elevilor transportati cu autovehiculelor destinate transportului scolar cu privire la regulile ce trebuie respectate pe timpul deplasãrii.

Astfel, au fost organizate 3 întâlniri cu reprezentanti ai institutiilor de învãtîmânt si au fost instruiti peste 140 de elevi si 2 cadre didactice. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 41 de sanctiuni contraventionale în valoare de peste 57.000 de lei, iar dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru încãlcãri ale legislatiei privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute 7 certificate de înmatriculare si 7 seturi de numere de înmatriculare, fiind dispusã mãsura suspendãrii dreptului de utilizare al vehiculului pentru o perioadã de 6 luni.

Articol original

👍 Politistii au luat la puricat microbuzele scolare si cele de persoane. Sapte dintre ele au rãmas fãrã plãcutele de înmatriculare

Next
« Next
Previous
Previous »