miercuri, 9 iunie 2021

Pompierii vasluieni si-au dat mâna cu cei moldoveni

PROIECT…Începând cu anul 2020 Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al Judetului Vaslui este partener într-un proiect transfrontalier al cãrui obiectiv este asigurarea sigurantei si securitãtii cetãtenilor din judetul Vaslui si Republica Moldova, în fata dezastrelor naturale.

Proiectul finantat de Uniunea Europeanã “Îmbunãtãtirea timpului de reactie pentru prevenirea si eliminarea inundatiilor din zona transfrontalierã” – judetul Vaslui si raioanele Hâncesti, Criuleni, Dubãsari, Anenii Noi si Streseni din Republica Moldova, vizeazã si creeazã oportunitatea desfãsurãrii în comun a unor actiuni pe timpul situatiilor de urgentã.

Valoarea proiectului este de 330.000 euro, perioada de implementare finalizându-se în noiembrie 2021. Din aceastã sumã trebuie sã se achizitioneze tehnicã de lucru necesarã pe timpul situatiilor de urgentã, si anume: 6 motopompe plutitoare, 6 motopompe pentru noroi, 4 motopompe de medie capacitate, 50 furtunuri pentru motopompe, douã corturi gonflabile prevãzute cu aparate de aer conditionat, un generator electric, o remorcã transportoare, urmând a fi achizitionate o dronã de cercetare a zonelor inundate, precum si echipamentul IT necesar gestionãrii efectelor inundatiilor.

Dotãrile achizitionate prin intermediul Programului Operational Comun România – Republica Moldova 2014 -2020, sunt utile pe timpul inundatiilor care afecteazã în special, malul stâng al râului Prut. Inundatiile de pe râul Prut produc pagube drumurilor, podurilor, culturilor agricole si gospodãriilor aflate în zona de granitã.

Tehnica de interventie si dotãrile Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al Judetului Vaslui permite pompierilor militari sã actioneze în situatiile de urgentã generate de ploile abundente si inundatii, asa cum a fost cazul si la evenimentele din anii 2011 si 2018.

Articol original

👍 Pompierii vasluieni si-au dat mâna cu cei moldoveni

Next
« Next
Previous
Previous »