miercuri, 9 iunie 2021

Primarul Cristinel Rusu si copiii din Valea Mare pun umãrul la ecologizarea Negrestiului

ACTIVITATE…O actiune fãrã precedent a avut loc, zilele trecute, la Negresti. Elevi ai scolii gimnaziale din Valea Mare au participat la o actiune de ecologizare a împrejurimilor, sprijinitã de cãtre primarul Cristinel Rusu si Primãria orasului Negresti.

„Împreunã cu 18 copii minunati de la scoala gimnazialã din satul Valea Mare (Negresti) judetul Vaslui, am participat la o actiune de ecologizare si am reusit sã strângem un mic munte de deseuri, care a tot crescut încet si sigur în ultimii ani în mijlocul unei pajisti superbe, plinã de iarbã, unde pasc animale. Peturi (mari, mici), cutii de bere/suc, pungi de seminte, absorbante, papuci, slapi, baterii, conserve, cutii, pungi de rafie, resturi de haine, sticle (mici, medii, mari), bucãti de teracotã si cãrãmidã, câteva cranii de animale, etc. Am încercat sã le punem pe cãprãrii, atât cât s-a putut: metal la metal, plastic la plastic, sticlã la sticlã, etc.

România e sufocatã de deseuri si gunoaie, dar nouã nu prea ne pasã ce e dincolo de pãtrãtica noastrã, pentru cã simtim mereu cã altii trebuie sã se ocupe de aceste probleme. Când vezi un munte de gunoi zãcând în toatã splendoarea lui în mijlocul naturii, ce mai conteazã dacã mai arunci si tu vreun pet sau sticlã sau cutie? Rãul e deja fãcut de altii, asa cã te sustragi de la orice responsabilitate, eventual cu constiinta împãcatã cã nu e problema ta, pentru cã e domeniul public”, au transmis organizatorii acestei actiuni.

Articol original

👍 Primarul Cristinel Rusu si copiii din Valea Mare pun umãrul la ecologizarea Negrestiului

Next
« Next
Previous
Previous »