Sepsi sare în ajutorul unui club de tradiție al României și cedează stadionul pentru Europa

Sepsi sare în ajutorul unui club de tradiție al României și cedează stadionul pentru Europa
📅 2024-05-07

Sepsi va rata cel mai probabil prezența în Europa, însă la Sfântu Gheorghe ar urma să se joace meciuri tari: Corvinul are de gând să folosească acest stadion, în cazul în care câștigă finala Cupei României și ajunge în preliminariile Europa League.

Convinși fiind că vor obține licența pentru cupele europene, cei de la Hunedoara mai au o variantă, aceasta fiind stadionul celor de la CFR Cluj, pe care s-au jucat și meciuri tari din Liga Campionilor.

Corvinul vrea să joace pe stadionul lui Sepsi în cupele europene

Corvinul a avut până acum o participare mult peste așteptări în Cupa României și este la un singur meci distanță de o prezență memorabilă în Europa, în cazul în care dosarul ajuns la UEFA este în regulă.

În jurul datei de 6 mai, cei de la Corvinul așteaptă răspunsul final în privința participării în Europa, așa cum a aflat ProSport. Pe 15 mai urmează să se dispute finala Cupei României, deci probabil emulația va fi și mai mare la Sibiu, în cazul unui răspuns așteptat de Hunedoara.

Conducătorii Corvinului nici nu concep să nu ia licența, expertul UEFA susținând că de fapt totul este o problemă de procedură, având în vedere că echipa nu se află în Superliga. De aceea, FRF nu a inclus-o pe Corvinul în lista anunțată azi cu echipele care au obținut licența. „Dosarul este ceva mai stufos, dar totul s-a făcut la timp”, susțin „corviniștii”, pentru ProSport.

Prin urmare, deși mai au de jucat finala Cupei, hunedorenii au studiat varianta de a juca în Europa la Sfântu Gheorghe, mai ales că Sepsi este pe cale să lipsească de această din preliminarii.

Pe lângă Sfântu Gheorghe, Corvinul mai are o variantă, aceea de a juca în Gruia, pe o arenă care îndeplinește și ea fără probleme condițiile de a fi omologată pentru cupele europene.

Laszlo Dioszegi confirmă ProSport: „Așa este, ne-au sunat cei de la Corvinul!”

Contactat de ProSport, Laszlo Dioszegi a confirmat că a avut o discuție cu șefii Corvinului, care caută în această perioadă cea mai bună variantă pentru Europa. Inițial, primele variante au fost Sibiu sau Arad, însă acestea au căzut.

Interesant este că Sepsi a jucat la Hunedoara în acest sezon de Cupa României, iar Corvinul lui Florin Maxim a produs surpriza și s-a impus cu 1-0. Apoi, pe parcursul competiției, nou-promovata în Liga 2 a reușit o victorie categorică în fața celor de la CFR Cluj, scor 4-0, trecând apoi și de FC Voluntari, prin victoria cu 3-1.

„Așa este, ne-au sunat cei de la Corvinul. Am avut o discuție cu dânșii. De ce să nu-i ajutăm? Suntem de acord să joace la Sfântu Gheorghe. N-am intrat încă în foarte multe detalii în această privință. Ei au de jucat finala Cupei României, iar noi vrem să și schimbăm gazonul. În principiu, n-ar trebui însă să fie probleme. Noi facem tot posibilul”, a mărturisit Laszlo Dioszegi, pentru ProSport.

„Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a fost precizarea făcută de Federația Română de Fotbal.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri prosport

Luis Enrique, reacție de mare campion, după PSG – Borussia Dortmund 0-1! Antrenorul vedetelor plătite cu zeci de milioane de euro de șeici a dovedit că e un gentleman: „E trist când pierzi așa, dar îi felicităm”

Antrenorul lui PSG, Luis Enrique, a avut o reacție de mare campion după PSG – Borussia Dortmund 0-1, chiar dacă echipa lui a ratat finala Ligii Campionilor. Vedetele plătite cu zeci de milioane de euro […] The post Luis Enrique, reacție de mare campion, după PSG – Borussia Dortm...

Prima reacție a presei franceze după PSG – Borussia Dortmund 0-1 și eliminarea lui Kylian Mbappe din semifinalele Ligii Campionilor! L’Equipe nu a avut milă de echipa lui Luis Enrique

L’Equipe a fost nemiloasă după PSG – Borussia Dortmund 0-1, rezultat care a dus la eliminarea lui Kylian Mbappe din semifinalele Ligii Campionilor. PSG a ratat a doua prezență în finala Ligii Campionilor, după 0-1 […] The post Prima reacție a presei franceze după PSG – Bor...

Căpitanul Marquinhos anunță revoluția după PSG – Borussia Dortmund 0-1 și transferul iminent al lui Kylian Mbappe la Real Madrid: „S-au schimbat multe la noi și se vor mai schimba”

Căpitanul Marquinhos a anunțat că începe revoluția la PSG, imediat după meciul pierdut de parizieni în fața celor de la Borussia Dortmund, scor 0-1. Fundașul brazilian a vorbit despre schimbările care vor fi făcute în […] The post Căpitanul Marquinhos anunță revoluția după PSG – Borus...

Mihai Rotaru face 5 transferuri pentru ca Universitatea Craiova să se lupte la titlu cu FCSB și CFR Cluj! Anunțul oficial al patronului

Mihai Rotaru a anunțat că vrea să facă cinci transferuri pentru ca Universitatea Craiova să le pună mari probleme în lupta la titlu rivalilor de la FCSB sau CFR Cluj. Universitatea Craiova arată mult mai […] The post Mihai Rotaru face 5 transferuri pentru ca Universitatea Craiova să se lupt...

A apărut curcubeul deasupra Buzăului! Gloria a reușit promovarea și se întoarce în prima ligă după 15 ani! Andrei Prepeliță: ”Mă simt extenuat, nici n-am putut să mă bucur foarte mult”

Gloria Buzău este a doua și ultima echipă care promovează direct în prima ligă în acest sezon de Liga 2, performanța fiind reușită în penultima etapă a play-off-ului, pe teren propriu, chiar împotriva Unirii Slobozia, […] The post A apărut curcubeul deasupra Buzăului! Gloria a reușit promov...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..