Stirile romanesti de ultima ora, ultimele stiri online

16 iulie 2025

ECONOMIE: Aeroportul lui Daniel Băluță prinde contur. Primarul Sectorului 4 a anunțat când ar putea începe lucrările la noul terminal din zona de sud a Capitalei

Aeroportul lui Daniel Băluță prinde contur. Primarul Sectorului 4 a anunțat când ar putea începe lucrările la noul terminal din zona de sud a Capitalei

Aeroportul lui Daniel Băluță prinde contur. Primarul Sectorului 4 a anunțat când ar putea începe lucrările la noul terminal din zona de sud a Capitalei

Ideea construirii unui nou aeroport în zona de sud a Capitalei prinde contur tot mai mult. Invitat în cadrul unei emisiuni radio, Daniel Băluță a anunțat că Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu au finalizat studiul de prefezabilitate pentru noul aeroport. De asemenea, se caută acum un partener privat pentru realizarea acestui proiect ambițios.

Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu, împreună cu un investitor privat, vor să construiască un nou aeroport în sudul Capitalei. Terminalul ar urma să fie ridicat în proximitatea localității Adunații Copăceni din județul Giurgiu, situată la 24 de kilometri de centrul Bucureștiului și la 43 de kilometri față de granița cu Bulgaria. Se estimează că noul aeroport va deservi anual peste 11 milioane de pasageri și 30.000 de tone de mărfuri.

Daniel Băluță a făcut pași importanți în proiectul noului aeroport din București

Invitat în cadrul unei emisiuni radio, Daniel Băluță a făcut un anunț important în privința viitorului aeroport din București. Potrivit edilului, Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu au finalizat studiul de prefezabilitate și caută acum un partener privat cu experiența și anvergura necesare unei asemenea investiții. În plus, Băluță a explicat că aeroportul se va adresa nu doar bucureștenilor și românilor din zona de sud, ci și vecinilor bulgari.

„Această dorință de a echilibra dezvoltarea orașului reprezintă o urgență pentru mine și pentru Consiliul Județean Giurgiu, partenerul nostru în acest proiect. Am finalizat Studiul de prefezabilitate. Avem un Studiu de oportunitate făcut cu mult simț de răspundere. Și, înainte de a trece la următoarea etapă, am început să prezentăm diferiților investitori în ce constă acest proiect.

Vom trece la studiul de fezabilitate, la următoarea etapă, când vom identifica o sursă de finanțare pentru acest proiect, un parteneriat pe care dorim să-l dezvoltăm cu un operator internațional de tradiție și cu extrem de multă expertiză. Pentru că nu doar traficul de călători trebuie să fie reglementat și echilibrat, ci și zona de cargo, a traficului de mărfuri. Aeroportul va reuși să se adreseze nu doar românilor ci și vecinilor noștri din Bulgaria, din zona Giurgiu”, a spus Daniel Băluță la București FM.

(NU RATA: 500 de lei pentru plata chiriei. Orașul din România unde se acordă un sprijin semnificativ tinerilor care vor să devină rezidenți)

Când ar putea fi gata terminalul

În primăvara anului 2024, Daniel Băluță spunea că aeroportul ce urmează a fi construit în București, în urma unui parteneriat ce va reuni autorități locale și centrale cu atribuții în domeniu, ar aduce un plus zonei de sud, care a rămas mult în urma nordului din punct de vedere al dezvoltării. Potrivit edilului, perioada totală de execuție a lucrărilor de construcție a terminalului s-ar putea întinde până la 8 ani.

„Din punct de vedere al ordinii derulării acestor evenimente, astăzi este gata primul pas. Vorbesc despre ideea unui aeroport, pentru că, din păcate, de-a lungul timpului, am atras atenția asupra faptului că orașul București, în primul rând, este extrem de polarizat.

Din păcate, cel puțin până în momentul acesta, a existat o diferență foarte mare de dezvoltare între nordul Bucureștiului și sudul Bucureștiului. Consecințele acestei polarizări sunt unele extrem de ample.

Pe de o parte, cu traficul în oraș este sufocat. Nordul a devenit victima propriului succes, pentru că marea majoritate a locurilor de muncă bine plătite se găsesc în partea de nord a Capitalei”, spunea edilul anul trecut.

(CITEȘTE ȘI: Județul ciudățeniilor din România. Aproape 50 la sută dintre cele 12.000 de firme înregistrate în această parte a țării nu au nici măcar un angajat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu