Autoritățile au găsit scuza perfectă pentru starea proastă a drumurilor din România şi au trecut la verificarea din roată în roata a TIR-urilor

Denivelările şi gropile din asfaltul de pe drumurile patriei le provoacă şoferilor adevărate coșmaruri. Autoritățile au venit cu o explicaţie pentru această situaţie, iar de vină ar fi tot participanţii la trafic.
TIR-urile de mare tonaj, care circulă supraîncărcate în vremuri de caniculă, strică drumurile.
Citiţi şi: Ce loturi de autostradă sunt gata în iunie 2025. Pe anumite porțiuni din autostrăzile României se circulă deja în regim de viteză și veștile bune nu se opresc aici
ISCTR verifică aceste camioane
Ministrul Transporturilor, Ciprian Șerban, a cerut luni Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) să intensifice imediat controalele pe tot teritoriul țării pentru a depista camioanele supraîncărcate care strică drumurile.
„Operatorii economici ce au camioanele supraîncărcate vor fi sancționați! Am cerut Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) să intensifice imediat controalele pe tot teritoriul țării. Drumurile României nu mai pot fi distruse de nepăsare și lăcomie.
Spun clar și răspicat: Fără excepții. Fără avertismente inutile. Fiecare tonă în plus înseamnă drumuri mai proaste, costuri mai mari și vieți puse în pericol.
Transportul rutier trebuie să fie legal, sigur și corect. Nu putem accepta ca unii să încalce legea, iar ceilalți – cetățeni, șoferi corecți și statul – să plătească nota de plată”, a afirmat ministrul Ciprian Șerban.
Controalele ISCTR vor fi mai dese, mai ferme și mai vizibile.
„Este un semnal clar: România nu mai tolerează abuzul și indisciplina în transportul rutier. Toată lumea trebuie să înțeleagă că legea trebuie respectată”, a încheiat ministrul.
În general, camioanele cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția celor destinate transportului de persoane, au circulația restricționată în anumite intervale orare, în special în weekend și de sărbători legale. De exemplu, pe DN1, camioanele pot avea restricții de circulație între orele 6:00 și 22:00, de luni până joi.
Circulația camioanelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată, de obicei, în anumite intervale orare, dar pot exista și restricții pe toată durata zilei de sâmbătă și duminică, sau în zilele de sărbătoare legală.
1.500 km de drumuri expres şi autostrăzi, în total
Noul ministru al Transporturilor promite că, până la final de an, vom avea 1.500 de kilometri de drumuri expres şi autostrăzi. La finalul acestui an, şoferii vor putea circula pe încă 220 de kilometri noi de autostrăzi şi drumuri expres, potrivit informaţiilor de la Transporturi. 70 de kilometri ar urma să fie daţi în folosinţă chiar în această vară.
"Va fi inaugurat podul de peste Buzău de pe lotul 1 Buzău-Focşani. Nu va rămâne muzeu acest pod pentru că deja turcii de la Nurol pe lotul 3 Ploieşti-Buzău au făcut descărcările, deci se va folosi acel pod", a transmis Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.
De luni, 30 iunie, şoferii ar putea circula pe tot inelul de sud al Autostrăzii 0 şi vor avea, astfel şi o conexiune directă între Constanţa şi Craiova pe A1 şi A2.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu