Stirile romanesti de ultima ora, ultimele stiri online

10 iulie 2025

EDUCATIE: Scoala dupa Scoala 2025: LISTA scolilor din Bucuresti cu Program SDS in anul scolar 2025-2026

Scoala dupa Scoala 2025: LISTA scolilor din Bucuresti cu Program SDS in anul scolar 2025-2026

Scoala dupa Scoala 2025: LISTA scolilor din Bucuresti cu Program SDS in anul scolar 2025-2026

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat lista unitatilor de invatamant din Capitala care vor derula Programul „Scoala dupa scoala” in anul scolar 2025–2026. Potrivit documentului, 101 unitati de invatamant au primit aviz de functionare pentru Programul SDS, incepand cu luna septembrie 2025.

Activitatile din cadrul programului sunt desfasurate fie de cadrele didactice ale scolii, fie de persoane din afara institutiei, sub supravegherea acestora. Toti participantii – personal didactic, nedidactic sau auxiliar – au roluri clar definite, mentionate in fisa postului. 

Implicarea personalului se poate face in doua moduri: ca parte integranta a normei didactice sau ca activitate desfasurata in afara programului zilnic de lucru de 8 ore.

 

LISTA scolilor din Bucuresti cu Program Scoala dupa scoala 2025-2026
 

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat lista cu unitatile de invatamant care au obtinut avizarea functionarii Programului "Scoala dupa scoala", in anul scolar 2025-2026. Potrivit datelor transmise de ISMB:

- In Sectorul 1 sunt 2 unitati de invatamant

- In Sectorul 2 – 16;

- In Sectorul 3 – 28;

- In Sectorul 4 – 12;

- In Sectorul5 – 17;

- In Sectorul 6 – 26.
 

 

Inscrierea elevilor in programul Scoala dupa Scoala se face prin Cerere scrisa a parintilor/ tutorilor legali. In cerere, parintele/tutorele precizeaza pachetul educational pentru care opteaza, dupa consultarea specialistilor implicati in program si respectand optiunile elevului. La inscriere, parintele/tutorele semneaza cu directorul unitatii de invatamant un contract de parteneriat in care sunt stipulate rolurile si responsabilitatile atat ale parintilor, cat si ale scolii (..vezi contractul la finalul articolului)

 

Inscrierea in Programul SDS se face pe tot parcursul anului scolar pentru un Program SDS care functioneaza deja si la inceperea anului scolar pentru unul nou. Grupele pot fi constituite pe clase, pe ani de studiu si in grupe mixte.

 

Prezenta elevilor la Programul SDS este monitorizata zilnic de catre cadrele didactice, care instiinteaza familia in momentul in care elevul inregistreaza absente.

 

Retragerea din Programul SDS se face la cererea parintelui /tutorilor legali, prin instiintare scrisa inaintata unitatii de invatamant la care s-a depus cererea de inscriere in program. 

Orarul elevilor se va realiza in conformitate cu prevederile art. 8, alin. (2) din Metodologia de organizare a programului Scoala dupa Scoala", aprobata prin OMECTS nr. 5349/07.09.2011, cu modificarile si completarile ulterioare:

- numarul de ore prevazut in oferta si in Regulamentul intern este in medie de 3 ore /zi;

- daca in cadrul programului SDS sunt prevazute si activitati de educatie, complementare activitatii didactice, timpul alocat acestora nu poate depasi o ora si jumatate pe zi pentru invatamantul primar si 2 ore pe zi pentru invatamantul secundar;

- in cadrul programului vor fi alocate, in medie, 30 de minute pe zi pentru activitati fizice si miscare;

- programul SDS se poate desfasura inainte sau dupa programul scolar obligatoriu, in functie de nivelul de invatamant caruia se adreseaza. 

Finantarea programului Scoala dupa Scoala se poate face:

a) din bugetul autoritatilor locale;

b) din programe finantate din fonduri europene sau nationale;

c) din activitati scolare si extrascolare, donatii, sponsorizari, prin suportul financiar al asociatiilor de parinti, al organizatiilor nonguvernamentale etc., cu respectarea legislatiei in vigoare;

d) din bugetul de stat constituit, in conditiile legii, cu aceasta destinatie, pentru elevii proveniti din grupurile dezavantajate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu