Titularizare 2025: Aproape 40.000 de candidați susțin marți proba scrisă în 121 de centre din țară

La această probă pot participa peste 39.700 de candidați care au obținut minimum nota 5 la inspecțiile speciale sau probele practice. Dintre aceștia, peste 7.400 sunt absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic, majoritatea fiind din promoția curentă. Inițial, s-au înscris peste 41.300 de candidați.
Durata probei scrise este de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu până la 2 ore pentru candidații cu deficiențe de vedere sau alte nevoi speciale, pentru care comisiile asigură condiții adaptate de evaluare. Proba va testa cunoștințele de specialitate și didactica disciplinei, conform unor programe specifice aprobate oficial.
Cele mai multe înscrieri s-au înregistrat la discipline precum învățământul preșcolar în limba română (peste 8.300 candidați), învățământul primar în limba română (peste 6.100), educație fizică (peste 3.600), limba și literatura română (peste 2.300) și limba engleză (peste 2.000).
Lucrările vor fi evaluate digitalizat la nivel național
Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iulie la inspectoratele școlare și pe site-ul dedicat. Contestațiile se pot depune pe 22 iulie, până la ora 21:00, și pe 23 iulie, până la ora 12:00, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 30 iulie.
Repartizarea candidaților pe posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședințe publice, în perioada 31 iulie – 1 august, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute.
Pentru titularizare, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la cea practică/inspecție specială. Pentru angajarea pe perioadă determinată, este necesară o notă minimă de 5 la ambele probe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu