Colectarea gunoiului la Piatra Neamț – acuzaţii de licitaţie trucată

Societatea Brantner Servicii Ecologice SRL din Cluj Napoca, firma care și-a retras oferta din cauza tarifelor foarte mici care ar fi dus societatea în faliment, acuză asociația EcoNeamț că a acordat contractul de salubritate al zonei I în condiții cel puțin bizare. Miza este un contract de 273 milioane de lei care se va desfășura pe durata a 8 ani, scriu cei de la www.presshub.ro.
„Contractul pentru salubrizarea zonei I, care cuprinde 25 de comune și municipiul piatra Neamț, a fost atribuit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EcoNeamț către Asocierea Urban, din care fac parte Urban Grup Environment (lider), Eurosal Trade (asociat), Electrovâlcea SRL și JT Grup SRL (terți susținători).
Cine sunt câştigătorii
Potrivit termene.ro, Urban Grup Environment este deținută de Sorin Călin Bonciog, afacerist care are și societatea Mud Recycling, firmă înregistrată în localitatea Păucești, Vâlcea.
Eurosal Trade este o firmă de curățenie din Târgu Neamț care are 34 de angajați. Ea este deținută de Daniela Airinei care este și administrator.
Electrovâlcea SRL este o societate cu o cifră de afceri de 72 milioane de lei anul trecut și un profit de 300.000 de lei, cu 184 de angajați și cu obiect de activitate „activități de inginerie și consultantă tehnică”. Firma este deținută de Mariana Ciogescu cu 82 procente. Firma are contracte publice de milioane de lei pentru lucrări de construcții cu diverse localități din Vâlcea și instituții publice. În 2015, soțul Marianei Ciogescu, Ovidiu, a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni închisoare într-un dosar de corupție, după ce ar fi obținut ilegal un sediu CEC printr-o licitație trucată.
JT GRUP SRL este o societate cu 143 de angajați din Tulcea care are ca obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate. Firma este deținută de Ionuț Octavian Tudorache și are mai multe contracte publice cu diverse unități militare”, mai precizează sursa citată..
Neregulile invocate de Brantner
Conform aceleiaşi surse, „pe 20 iunie, Brantner a trimis către CJ Neamț și comunele membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț din Zona I Neamț o adresă referitoare la neregulile în atribuirea contractului. Care ar fi acestea în viziunea celor de la Brantner:
- Comisia de evaluare a acordat Asocierii Urban un termen de răspuns la clarificări de 30 de zile, în condițiile în care legea nu permite un termen mai mare de 15 zile lucrătoare.
- Oferta tehnică inițial depusă de asocierea Urban era inacceptabilă și neconformă, fiind ulterior, nelegal, redepusă. Firma ar fi completat documentația după data limită de depunere.
- Oferta financiară a a Asocierii Urban este incompletă
În aceste condiții, Brntner consideră că modalitatea de evaluare a favorizat asocierea Urban, „serviciul nu se va presta, sau se va presta prost și cetățenii vor plăti scumpe pentru asta”.
Articolul intregal aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu