Invazie de vipere într-un sat din România. Reptilele au invadat curțile oamenilor

Invazie de vipere într-un sat din România. Reptilele au invadat curțile oamenilor
📅 2025-05-20

O localitate din vestul țării a fost invadată de vipere, care au ajuns în curțile oamenilor.

În satul Săldăbagiu de Munte, comuna Paleu, județul Bihor, mai multe reptile au fost surprinse în ultima perioadă în gospodăriile oamenilor, potrivit Bihoreanul.

„Am filmat azi una în curtea casei, iar un vecin a mai găsit alta în livada de piersici. Și am auzit și de la alți oameni că s-au întâlnit cu vipere în grădini, ceea ce înseamnă că sunt mai multe în zona noastră”, a spus un locuitor pentru Bihoreanul.

Bărbatul este și consilier local în comuna Paleu și a făcut un apel pentru dotarea localității cu seruri antiviperin, astfel încât să nu existe riscuri în cazul în care vreo persoană din localitate va fi mușcată de șerpi.

Majoritatea viperelor preferă zonele stâncoase cu vegetație joasă, însă ele pot să-și facă simțită prezența și pe pajiștile însorite, mai ales primăvara și toamna târziu.

Ce să  faci dacă vezi o viperă

În vestul României, cea mai întâlnită specie este vipera comună (Vipera berus), dar poate apărea și vipera cu corn (Vipera ammodytes), una dintre cele mai veninoase specii din Europa. Aceste vipere nu sunt agresive în mod obișnuit și atacă doar dacă se simt amenințate sau dacă sunt călcate din greșeală. Activitatea lor este mai intensă în zilele calde, când ies la soare pentru a-și regla temperatura corpului.

Specialiștii recomandă, atunci când întâlnim o viperă, să păstrăm distanța și să nu încercăm să o alungăm sau să o atingem, pentru că ea se va retrage singură atunci când va simți prezența umană. De asemenea, viperele sunt protejate prin lege în România, așa că nu trebuie omorâte.

Este bine ca atunci când mergem în drumeții să purtăm bocanci înalți și să călcăm zgomotos, pentru a le avertiza de prezența noastră.

Citește pe Antena3.ro
Creatura care uimește cercetătorii: are ”armură metalică”, nu mănâncă niciodată și supraviețuiește la 400°C

În cazul în care o persoană este mușcată, trebuie să fie transportată imediat la cel mai apropiat spital, evitând mișcările bruște pentru a încetini răspândirea veninului, potrivit dcnews.ro.

  • Doi soți care și-au construit cu 1,2 milioane € casa visurilor lor sunt obligați acum să o demoleze: „Nu ne dați afară, în stradă”
  • Prima reacție oficială a Statelor Unite, după ce Nicușor Dan a fost ales președinte: „Așteptăm cu interes”
  • Ce mesaj a transmis Olivia Cucoș, după ce a fost eliminată de la Chefi la cuțite! Concurenta a făcut parte din echipa verde: ”M-a pus la încercare în fiecare zi”
  • Polițiștii au rezolvat, în sfârșit, cazul care i-a bântuit 40 de ani. Ce s-a întâmplat cu Christine în ultimele momente de viață
  • Dialog halucinant la tv, în Rusia. Propagandiștii lui Putin se plâng că nu mai pot prelua pașnic puterea în România
  • Acuzat de trădare de fanii lui, Simion le promite că va contesta rezultatul alegerilor
  • Ce le-a promis Nicușor Dan copiilor lui înainte de a afla rezultatele alegerilor prezidențiale: „Nu sunt deloc stresat”
  • "L-a ucis, tocat și gătit cu legume" Șeful unui restaurant din Franța și-a mărturisit crima șocantă, urmată de un ritual învățat în Nepal
  • SCANDALOS Incompetența administrației Fritz a dus la pierderea unei finanțări europene de patru milioane de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” UPDATE Reacția lui Fritz și replica directorului Ovidiu Adam
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Peste 20 de alerte de urs emise de la începutul lunii mai, în Prahova. ISU transmite sfaturi pentru cetățeni

Peste 20 de alerte de urs au fost emise în județul Prahova de la începutul lunii mai și până în prezent, autoritățile având o serie de sfaturi pentru populație, între care acela de a nu dezactiva alertele de pe telefon.

Aeroportul unde poți ateriza în 3 țări simultan. Unde se află și cum este administrat

Singurul aeroport din lume unde călătorii pot ateriza în trei țări se află în Europa.

A murit Norm din Cheers. Milioane de fani îl plâng pe George Wendt

Actorul american George Wendt, cunoscut pentru rolul său emblematic ca Norm Peterson în sitcomul de succes Cheers, a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit unei declarații oficiale oferite de publicistul său.

Doi români, în fața tribunalului pentru furtul a 53 de batoane de ciocolată Dubai

Doi cetățeni români au fost trimiși în fața tribunalului corecțional din Mechelen, Belgia, fiind acuzați că au furat ciocolată în valoare de aproximativ 900 de euro din magazinul AD Delhaize din Willebroek.

De ce să alegi mostre de parfumuri de cameră înainte de a face o achiziție? 

Parfumul de cameră face diferența dintre o locuință obișnuită și una primitoare, adaptată gusturilor tale.

Nicușor Dan: Trebuie să recâștigăm încrederea românilor. Mulți oameni sunt dezamăgiți

Președintele ales al României, Nicușor Dan, a vorbit într-o emisiune CNN International despre sentimentele românilor față de clasa politică și despre nevoia de reconstrucție a încrederii între stat și cetățean.

Daniel Băluță, despre alegerile din partid: PSD ar fi trebuit să dea un mesaj mai clar

Social democratul Daniel Băluță a comentat deciziile luate marți de liderii PSD după demisia lui Marcel Ciolacu. „PSD ar fi trebuit să dea un mesaj mai clar și mai apropiat de ceea ce românii au transmis duminică”, a spus Băluță care a fost învins de Grindeanu în cursa pentru președinte interimar.

UE anunță o propunere nouă pentru blocarea accesului copiilor la rețelele sociale

Uniunea Europeană ar putea deveni un lider mondial în ceea ce privește interzicerea folosirii rețelelor de socializare de către copii, conform unei noi propuneri care câștigă teren la Bruxelles, relatează Politico.

CEO-ul Telegram, Pavel Durov, vrea să depună mărturie la CCR pentru George Simion

CEO-ul Telegram, Pavel Durov, anunță că este dispus să depună mărturie la CCR pentru George Simion: „Sunt gata să vin dacă ajută democrația României”.

Acord istoric la OMS despre strategia privind viitoarele pandemii

Un acord istoric privind intervenția în cazul unei pandemii a fost adoptat marți de membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acordul a fost negociat timp de trei ani. Specialiștii au început să lucreze la protocolul de intervenție în urma pandemiei COVID 19.

Good News

Only good and positive news.