Risipa alimentară este o problemă globală, deci implicit și în România, unde tone de mâncare ajung anual la gunoi. Lidl România a lansat o campanie dedicată reducerii risipei alimentare. Inițiativa atipică invită consumatorii să își reevalueza obiceiurile de consum, începând cu o privire în propriul frigider.
Potrivit datelor Uniunii Europene și ONU, în România, o persoană aruncă anual în medie 129 kg de mâncare, una dintre sursele principale ale acestei risipe fiind frigiderul din propria locuință.
Dorind să combate această problemă vizibilă și în țara noastră, Lidl România a lansat o campanie care să susțină unui comportament de consum sustenabil.
Demersul a debutat cu o idee creativă care vorbește într-un mod inedit despre combaterea risipei alimentare. Astfel, produsele deja achiziționate deveneau cele mai bune oferte – la prețul ideal: 0 lei în plus.
„Am vrut să transformăm frigiderul dintr-un spațiu de uitare într-un loc al conștienței. Când începi cumpărăturile cu ce ai deja, nu economisești doar bani – economisești resurse, timp și chiar un pic din viitor. Campania noastră își propune exact asta: să aducă o idee simplă acolo unde are cel mai mult sens – în viața de zi cu zi”, a declarat Cătălin Dobre, Chief Creative Officer, Co-CEO McCann Worldgroup România.
CITEȘTE ȘI: Salamul din rafturile Lidl, de la Cămara Noastră, ascunde un secret. Mezelul denumit „Sinaia” este făcut într-un oraș aflat la sute de kilometri de urbea prahoveană
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Acum, Lidl România a lansat o nouă componentă a campaniei – un ghid practic de organizare eficientă a frigiderului, inspirat din practica de merchandising utilizată în retail. Astfel, compania germană a propus câteva reguli esențiale pentru combaterea risipei alimentare cu ajutorul ordinii. Aranjarea alimentelor le face mai vizibile și mai ușor de accesat. Ideea contribuie la mai puține alimente risipite.
Tutorialul video poate fi vizionat aici:
„Ca parte dintr-o strategie mai amplă de combatere a risipei alimentare, am lansat acest tutorial într-un moment cheie – imediat după Sărbătorile Pascale, când frigiderele românilor sunt mai pline ca oricând, iar riscul de risipă alimentară este crescut. Prin „Shopping în frigider”, ne îndemnăm clienții să adopte gesturi simple, dar eficiente, care pot avea un impact important asupra mediului și bugetului personal. Pentru că, uneori, cea mai bună ofertă este deja în frigider”, a spus Maria Mihai, Director de Corporate Affairs Lidl România.
CITEȘTE ȘI: Schema prin care poți cumpăra mâncare cu 80% mai ieftină este știută de puțini români. Găsești alimente la mare căutare la prețuri infime