Mâncarea a ajuns atât de scumpă în România încât şi artiştii se plâng de preţurile de la raft şi de la tarabă. Cântăreţele de muzică populară, şi ele pensionare la rândul lor, înţeleg prin ce greutăţi trec românii.
Saveta Bogdan (79 de ani), care a plecat în SUA, la fiica ei, mărturiseşte că, în America, mâncarea este mai ieftină decât în ţara noastră.
Citiţi şi: Cele mai toxice obiceiuri financiare pentru buzunarul tău. Scapă de ele ca să începi să acumulezi finanţe!
Artista de muzică etno a rămas mirată de preţul cu care se vând cireşele în piețele de la noi.
"Aici, un kilogram de cireșe costă peste 50 de lei. Păi, e cât factura la telefon, să fim serioși. Eu sunt pensionară, mai câștig ceva și din muzică, dar tot nu-mi permit să dau atâția bani pe o mână de fructe. În America sunt mai ieftine, dar nu au gust! Aici sunt mai scumpe, dar sunt mai bune!
Poate vor fi prețuri mai mici la mâncare, la facturi. Măcar să nu mai crească. Totul e scump, banii s-au devalorizat. S-a scumpit și avionul, cine își mai permite? Pe mine m-a costat biletul în jur de 700 de euro", a declarat Saveta Bogdan pentru click.ro.
Şi Elena Merișoreanu (78 de ani) le plânge de milă românilor care trebuie să se descurce cu pensii mici în contextul scumpirii mâncării.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Cum s-or descurca oamenii cu bani puțini? Dar pensionarii? Și eu sunt pensionară, dar noroc cu muzica. Într-o casă ai nevoie de multe, iar la bătrânețe dai o grămadă de bani și pe medicamente. Un pensionar ar avea nevoie în jur de 5.000 de lei lunar, ca să nu se împrumute, de la o leafă la alta.
Cine își permite să dea 50 lei pe un kilogram de cirește? Să fim serioși! Nu te poți atinge. Decât privești. Și la biserică, unde merg, sunt atâția oameni săraci, mulți pensionari care așteaptă să le dai ceva de mâncare", a afirmat Elena Merișoreanu pentru ursa amintită.
Tăierile de fonduri USAID au provocat un fenomen incredibil: rațiile alimentare, care ar putea aproviziona 3,5 milioane de persoane timp de o lună, zac în depozite din întreaga lume, din cauza reducerilor ajutorului american, notează Digi24.
Stocurile de alimente au rămas blocate în patru depozite ale guvernului SUA. În ele se află între 60.000 și 66.000 de tone metrice de alimente, provenite de la fermieri și producători americani, au declarat cele cinci persoane.
Aceste alimente erau destinate ajutorului umanitar pentru ţări africane, de exemplu, dar Administraţia Trump a luat o decizie de neînţeles.