Ministrul Educației, Daniel David, spune că este un susținător al meditațiilor dacă acestea sunt bine reglementate și sub aspect fiscal și în privința conflictului de interese. Ministrul spune că meditațiile nu trebuie să afecteze programul de școală al copiilor, iar profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2025/05/20mai-15-Daniel-David-despre-meditatii.mp3„Eu sunt un susținător al meditațiilor bine reglementate. Sigur că pare un truism, dar nu are sens să le ascundem. Dacă le ascundem, se vor întâmpla oricum, prin mijloace pe care nu le controlăm. Ce ar fi să recunoaștem? Că există și în alte sisteme. Dar hai să le reglementăm și sub aspectul fiscal și sub aspectul conflictului de interes. Aici sunt cele mai multe probleme. Nu numai faptul că nu poți să faci așa cum avem asta cu copiii de la clasa ta. Întrebare este, când faci? Faci în timpul celor opt ore când ai trebuit să fii la clasă? Profesorii înțeleg că trebuie să stea, sunt plătiți pentru opt ore pe zi în școală? Haide să recunoaștem că avem nevoie, există, dar să le reglementăm, astfel încât să funcționeze, dar protejând și copiii, sistemul, și lăsând și profesorii să-și desfășoare această activitate”, spune ministrul Educației.
Mulți dintre elevii care au susținut examene naționale au recunoscut că fac meditații la disciplinele la care dau evaluarea națională sau bacalaureatul. Potrivit anunțurilor publicate pe internet, prețurile pornesc de la 100 de lei ora dacă pregătirea are loc în grup și ajung la 150 sau chiar 200 de lei pentru meditații individuale.
Sursa foto: Inquam/Gyozo Baghiu