Laszlo Balint, antrenor Oțelul, anunță schimbări masive: „Universitatea Craiova ne-a luat un fotbalist rar”

Laszlo Balint, antrenor Oțelul, anunță schimbări masive: „Universitatea Craiova ne-a luat un fotbalist rar”
📅 2025-05-22

Laszlo Balint, 46 de ani, antrenorul celor de la Oțelul, a fost invitat la GSP Live: ce fotbaliști de bază vor pierde gălățenii, planurile din această vară, situația financiară a clubului și obiectivele de sezonul viitor, într-un interviu video de o oră.

VIDEO | Laszlo Balint, antrenor Oțelul: „Primul meci a fost de cotitură. Am și o mențiune specială”

- Domnule Balint, cum sunteți la final de play-out?
- A fost un sfârșit de sezon frumos, intens, foarte dificil, dar poate meritele trebuie îndreptate către băieți, un grup cu un caracter foarte frumos. A fost mult de muncă, intensitate, consum, toate au fost la un nivel ridicat și toată lumea merită un pic de relaxare acum, un pic de vacanță.

- Intrăm în mijlocul subiectului - cum ați reușit să o revitalizați pe Oțelul?
- Mi s-a pus foarte des întrebarea aceasta. A fost un crez nebun al meu în momentul în care am acceptat provocarea profesională. A fost o provocare profesională foarte mare, un risc profesional până la urmă în momentul în care am acceptat să semnez cu Oțelul. Dar am crezut nebunește în proiect. După ce am analizat structura locului, după ce am stat de vorbă cu noul management, chiar am avut un crez nebun că vom face un play-out de excepție și s-a demonstrat că nu m-am înșelat. Reacția jucătorilor la tot ce am propus noi ca staff tehnic, management sportiv a fost una incredibilă. Pe lângă acea serie de victorii consecutive, eu aș vrea să menționez că Oțelul este cea mai bună echipă din play-out. Dacă se face un clasament al play-out-ului, Oțelul a obținut cele mai multe puncte, are cel mai bun atac și cea mai bună apărare.

Meritul, cred eu, este în totalitate al jucătorilor. Bineînțeles, cu un anumit sprijin din partea staff-ului tehnic și din partea managementului sportiv care a avut o contribuție la tot ce a însemnat acest parcurs

- OK, ați avut încredere mare în proiect, dar 5 victorii în primele 5 etape... Nu v-a întrecut așteptările?
- M-am uitat pe program și chiar am discutat cu staff-ul meu în momentul în care ne-am apucat de treabă și am plecat cu ideea aceasta, că avem nevoie de puncte în primele meciuri. Am început la Gloria Buzău, a fost un joc de cotitură, pentru că Gloria Buzău în acel moment venea după o victorie pe terenul celor de la Sepsi. Gloria Buzău avea un aer proaspăt, de încredere, toată lumea voia să demonstreze de ce Gloria Buzău merită să fie în prima ligă. Am avut un meci foarte bun, am reușit să câștigăm un meci greu în urma unei evoluții destul de convingătoare. Apoi am jucat acasă cu Poli Iași, care traversa un moment excelent. Vasile Miriuță redresase echipa și faptul că am reușit să legăm două victorii în acel moment, a fost extrem de important.

- Victorie și cu Botoșani.
- Unde am suferit, poate un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil, dar ăsta e fotbalul. Și de acolo parcă toate s-au legat. Am jucat acasă cu Unirea Slobozia, am mers la Sepsi, unde am făcut un meci foarte bun, apoi a venit duelul cu Hermannstadt, unde, vedeți, fotbalul cumva le echilibrează. Nu am fi meritat să pierdem, cum, am zis-o, poate nu meritam să câștigăm la Botoșani. Una peste alta, ce s-a întâmplat în acest play-out nu a venit de nicăieri.

Aș vrea să fac o mențiune specială. Suporterii gălățeni au venit după echipă la Buzău și în absolut orice deplasare am beneficiat de un grup important de susținători, atmosfera de acasă fiind una specială

„Jucătorii esențiali au ofertele pe masă”

- Ce urmează în această vară la Galați, câți jucători vor pleca, câți vor veni? Am văzut că v-ați despărțit de Markovic, Bani, Teles.
- Din păcate, este o situație pe care, oricât de mult am vrea să o rezolvăm, nu prea putem. Sunt foarte mulți jucători la final de contract în această perioadă. Și aici fac o paranteză, e de subliniat caracterul lor. Devotamentul lor a fost la un nivel maxim. Iar faptul că au avut evoluții foarte bune a provocat interes din partea unor echipe care au făcut propuneri financiare superioare față de ce posibilități are clubul nostru în acest moment. Pe lângă asta, au fost destul de mulți jucători împrumutați, deci e clar că sunt anumite lucruri pe care nu le putem controla, indiferent cât de mult am dori noi. Toți jucătorii exponențiali au primit oferte din partea clubului. Sunt jucători care încă le analizează și sunt speranțe mari că vor accepta să semneze prelungirea cu Oțelul.

Sunt și jucători care au acceptat deja oferte superioare, mult superioare, aș putea spune, cum e cazul lui Teles, un jucător care trebuie apreciat și respectat pentru tot ce a făcut și pentru maniera în care s-a implicat în parcursul lui la clubul Oțelul. Îi dorim mult succes, am încercat să-l ținem la noi, dar, din păcate, oferta de la noi nu s-a putut compara cu oferta pe care a primit-o de la Universitatea Craiova. E clar că e nevoie de transferuri, se lucrează intens, sunt discuții, unele chiar avansate, sunt jucători care sper din tot sufletul să se alăture clubului nostru în perioada imediat următoare. Sunt 3 săptămâni de vacanță, dar noi lucrăm, împreună cu managementul clubului, și încercăm să atragem jucători de o calitate în așa fel încât să rămânem la un nivel bun și să încercăm să facem rezultate și mai bune din sezonul următor

- Ați driblat întrebarea.
- E greu să estimăm un număr, tocmai pentru că v-am spus că mulți dintre jucătorii aflați la final de contract sunt în acest moment cu ofertele clubului pe masă și le analizează. Bineînțeles, probabil alături de alte oferte pe care le-au primit, ei fiind la final de contract. Noi ne dorim stabilitate, ne dorim continuitate, dar sunt anumite lucruri în afara controlului nostru, al managementului sportiv. S-a format un grup frumos, tocmai de aceea ne-am dorit să mergem pe această continuitate în ceea ce privește lotul de jucători. Noi facem tot posibilul, sunt discuții intense cu jucătorii care sunt la final de contract, dar și cu alți jucători, în așa fel încât să putem face un lot cât se poate de puternic pentru sezonul viitor.

Laszlo Balint, antrenorul Oțelului

„Teles, un jucător greu de găsit”

- Ați transmis și dumneavoastră conducerii ca Pep Guardiola: „Dacă am un lot prea mare, demisionez!”?
- (n.r. - zâmbește) Și noi am avut un lot destul de numeros. La un moment dat, aveam 27 de jucători de câmp la antrenament. Într-adevăr, este o provocare pentru orice staff tehnic din lumea asta să gestioneze un lot atât de stufos.

- Aminteați despre Samuel Teles, prezentat oficial de Universitatea Craiova. Ce spuneți despre acest transfer? Cum credeți că se va adapta la Craiova, cunoscându-l, și cât de mare e pierderea pentru Oțelul?
- Clar este o pierdere foarte mare. Și-a demonstrat valoarea, era foarte important în clubul nostru și în grupul de jucători. Pentru că, pe lângă valoarea lui ca fotbalist, este un jucător de mare caracter. Este, într-adevăr, un jucător cu un profil special. Eu cred că este într-o pantă ascendentă. Are nevoie de încredere, e un mijlocaș box-to-box greu de găsit. A demonstrat cu vârf și îndesat că este un jucător foarte bun pentru Liga 1. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru noi și îi dorim mult succes la Universitatea Craiova, unde, bineînțeles, sunt alte pretenții.

Samuel Teles a devenit mijlocașul Universității Craiova

Decepția Markovic

- Markovic și Bani unde se încadrează - jucători pe care v-ați fi dorit să-i păstrați, dar n-ați putut, din rațiuni financiare, sau ați decis să renunțați la ei pentru că nu vă mai ajutau?
- La Markovic situația era clară, un jucător împrumutat de la Universitatea Craiova. Împrumutul lui se termina acum, la finalul sezonului. Eu îl cunosc, e un băiat deosebit. Sunt de părere că atitudinea și mentalitatea sunt componente esențiale în tot ce înseamnă comportamentul unui jucător. Din păcate, Markovic nu a înțeles acest aspect. Și, cumva, faptul că nu a prins lotul în ultimele etape... e o consecință a anumitor aspecte. Acum, este un jucător cu calitate, poate în alt mediu se va adapta mult mai bine și va avea evoluții mult mai bune. Eu, personal, chiar le mulțumesc amândurora pentru colaborare, pentru tot ce a însemnat această scurtă perioadă petrecută împreună la Oțelul și le doresc mult succes. Repet, e vorba doar despre context, de conjunctură, poate în alt mediu o să reușească să se adapteze mai bine, să se integreze mai bine și automat să aibă și performanțe mai bune.

- Deci e o problemă de atitudine la Markovic, despre care Gardoș, fostul lui coleg de la Craiova, spunea recent că nimeni și nimic nu-l poate motiva.
- Eu i-am spus-o și personal și sunt convins că nu se va supăra dacă o spun și cu această ocazie. Trebuie să înțeleagă că dacă nu va ieși din zona lui de confort, nu o să progreseze niciodată. E într-o situație, într-un moment dificil al carierei, în care trebuie să-și acceseze toate resursele de motivație, el singur, nu trebuie să vină nimeni din exterior, ca să poată să evolueze la adevăratul lui potențial. Pentru că el are potențial, este un fotbalist de calitate, doar că trebuie să își scoată calitățile la suprafață. Eu am făcut tot ce ține de mine, poate nu știu, poate nu am fost suficient de priceput ca să accesez toate resursele lui Markovic, poate va întâlni un antrenor care e mai bun decât mine în ceea ce privește acest aspect. Eu îi doresc mult succes, este un băiat deosebit, dar trebuie să conștientizeze că este un moment delicat în cariera lui și trebuie să facă tot ce ține de el ca să scoată la suprafață toate calitățile și resursele.

- El antrenori a tot avut, a lucrat cu multe nume importante de-a lungul carierei: Reghecampf, Gâlcă, Rădoi...
- Da, din păcate aici este marele lui semnal de alarmă, și al lui, și al conducerii Universității Craiova, pentru că s-a investit mult în Markovic, știu foarte bine acest lucru. Și nu vorbesc doar despre resurse materiale, s-a investit foarte multă răbdare, încredere. Și toate lucrurile astea ajung cumva la epuizare. Și de-aia spun că eu cred că Markovic traversează un moment important, hai să nu spun delicat, în care trebuie să demonstreze cu adevărat că este un fotbalist bun și că încă mai are acea marjă de progres despre care toată lumea la un moment dat vorbea și credea că Markovic poate să ajungă un jucător important pentru naționala României.

- A și fost convocat, a jucat și titular la națională.
- Dacă îmi aduc bine aminte, chiar cu Mirel Rădoi, cel care este acum antrenor la Craiova. Deci cred că are parte de sprijin și încredere din partea celor de la Universitatea Craiova ca să se repună pe un trend ascendent în ceea ce privește cariera lui.

Obiectivul Oțelului?

- Bicfalvi rămâne? Și cât de mult v-a ajutat el în aceste luni la Oțelul?
- Da, Bicfalvi rămâne, categoric. Am avut o discuție cu el. Rolul lui în tot ce a însemnat evoluția echipei a fost unul determinant. Aș vrea să subliniez faptul că în momentul în care a fost adus la Oțelul a fost adus pe o cu totul altă poziție. După discuții cu el în săptămâna premergătoare jocului de la Buzău, am căzut de acord că folosirea lui pe postul de atacant central o să conteze foarte mult în angrenajul echipei și în evoluția colectivă. Într-adevăr, nu era la un nivel fizic optim în acel moment, aș putea spune că era chiar un pic departe de nivelul optim, dar, împreună cu staff-ul medical, cu preparatorul, am reușit să găsim cea mai utilă metodă de a-l aduce la un nivel optim și să știți că nu am făcut nimic deosebit. Pur și simplu am marșat pe această idee de a-l lăsa Eric să se bucure de fotbal.

Eric este într-un moment în care vrea să se bucure de fotbal, la o vârstă la care se uită înapoi și vede o carieră frumoasă, o carieră care i-a adus multe împliniri, mult respect și, din fericire, un confort financiar care să îi permită în acest moment să facă fotbal doar de plăcere

- În schimb, Maciel e o țintă pentru mai multe echipe.
- Nu știu dacă pentru echipele din România. Eu, din ce știu, are o ofertă din străinătate și o analizează în paralel cu oferta noastră. Este un jucător important, determinant. Contribuția lui ofensivă a fost foarte mare, din punct de vedere statistic, dar și ca joc, ca randament. Pe lângă asta, este și un băiat deosebit, un băiat cu o energie fantastică, foarte pozitiv. I-am spus-o și lui, o spun și aici: îmi doresc enorm ca Maciel să semneze prelungirea cu Oțelul. Sunt șanse destul de mari, din ce știu. E clar că e o perioadă în care analizează opțiunile, are o anumită vârstă și până la urmă sunt fotbaliști profesioniști, trebuie să găsească împreună cu familia cea mai bună opțiune. Eu sper să ajungă la concluzia că Oțelul este cea mai bună opțiune pentru a-și continua cariera.

- Obiectivul de sezonul viitor care va fi?
- E clar că nu mai vrem să ajungem într-o postură în care să trăim aceste emoții. Locurile 6-8 le-am atins și acum, adică am fost pe acel loc care, în mod normal, ne-ar fi permis participarea la barajul de Conference, dar raționamentul clubului pentru care nu am aplicat pentru obținerea licenței UEFA a fost perfect logic. În acea perioadă, prioritar era stabilitatea financiară a clubului. Se lucrează și acum la acest obiectiv, tocmai de aceea spun că nu aș vrea să mă hazardez în declarații. E foarte important ca în această perioadă să rămânem echilibrați. Eu cred că multă lume mă cunoaște. Eu sunt un tip foarte ambițios, niciodată nu m-am mulțumit cu puțin, însă trebuie să ne raportăm tot timpul la context și pentru mine e clar că e importantă stabilitatea, să fie jucătorii mulțumiți, să fie jucătorii plătiți la timp.

Din păcate, sunt multe echipe cu probleme financiare. Și Oțelul a făcut parte din grupul acestor echipe. Tocmai de asta spun că nu aș vrea să mă hazardez. Clar ne dorim să facem rezultate, ne dorim ca oamenii să plece fericiți de la stadion, dar rămâne să vedem cum o să putem construi, modul în care o să putem omogeniza echipa într-un timp scurt. Nu e o perioadă, din punct de vedere sportiv, deloc ușoară pentru noi și avem destul de multe obiective de bifat într-un termen scurt

„Teren de antrenament refăcut total”

- La anul, Oțelul va avea licență de Europa?
- Aș fi ipocrit să spun că nu mi-aș dori să beneficiez de o șansă pentru a evolua în competițiile europene, dar cred că la această întrebare ar putea să vă răspundă managementul clubului. Este clar că e o întrebare al cărei răspuns depinde de foarte multe aspecte. Repet, stabilitatea financiară este foarte importantă și, până la urmă, ca să participi într-o competiție europeană, trebuie să fii solid din toate punctele de vedere și financiar, și ca infrastructură, și sportiv. Sunt multe lucruri care trebuie împlinite până la acel deziderat.

- Cât de convins sunteți acum că Oțelul e un proiect serios, care vă include măcar pe termen mediu? Adică să n-o pățiți la fel ca la Petrolul, unde, după ce ați salvat echipa, ați fost demis.
- Eu nu am cum să anticipez ce se va întâmpla, dar pot să vă spun niște argumente pentru care eu consider că aici, într-adevăr, se dorește dezvoltarea clubului pe toate palierele. Începând de la partea sportivă, unde revin și spun că și dacă pierdem niște jucători, vrem să facem în așa fel încât să atragem alți fotbaliști valoroși, ca să rămânem la un nivel sportiv foarte bun. Dar se fac investiții și pe zona de infrastructură. De exemplu, unul dintre terenurile de antrenament a fost refăcut total, deci în momentul în care o să revenim la antrenamente, după vacanță, o să avem un teren de antrenament foarte bun. Se va construi o nouă sală de forță. Facilitățile de refacere după efort sunt la un nivel foarte bun și atunci toate aceste lucruri sunt argumente pentru un proiect solid. Trebuie plecat cumva de la bază, de la ce înseamnă infrastructură, de la ce înseamnă facilități și atunci lucrurile se pot dezvolta pe o bază durabilă și solidă.

- Aveți contract până în 2026?
– Exact. Mai am un an de contract. A fost o discuție de la bun început. Am spus foarte clar: primul obiectiv este menținerea în prima ligă, obiectiv care, cred eu, a fost chiar depășit. Orice loc în plus în clasament înseamnă o sursă suplimentară de venituri. Deci faptul că am terminat pe locul 8 înseamnă, din punct de vedere financiar, un motiv de mulțumire pentru club. Iar în acest an ne dorim să fim cât se poate de puternici. Nu o să fie ușor. Nu e întotdeauna ușor să ai parte de răbdare, nici din partea suporterilor, dar trebuie să câștigăm această încredere. Și să înțeleagă și ei că e un moment important.

Tănasă nu rămâne la Galați

– Apropo de aspectul financiar, veți fi atenți să respectați regula 5+6 din sezonul viitor, pentru a nu plăti acea penalitate și, eventual, să încasați o sumă de bani?
– Da, cu toții ne-am dori să folosim cât mai mulți jucători români. Din păcate, nu este prima oară când ne confruntăm cu această problemă. Jucătorii, în momentul în care sunt liberi de contract, au pretenții foarte mari. Și aici revin și subliniez: clubul Oțelul, în acest moment, trebuie să fie foarte atent la maniera în care își folosește resursele financiare, bugetul, pentru construcția lotului de sezonul viitor. Dorința mea este să avem cât mai mulți jucători români în cadrul lotului. Vedem în ce măsură este posibil, pentru că acest parcurs din play-out a fost realizat - nu știu cum să spun, din păcate sau din fericire - cu foarte mulți jucători străini în primul „11” al Oțelului. Ceea ce, cred eu, ar trebui să fie un mare semn de întrebare. Într-adevăr, sunt și exemple pozitive — mă gândesc la Farul lui Hagi — unde știm foarte bine ce uzină de talente există. Sau Hermannstadt, care are un nucleu important de jucători români. Dar acolo s-a mers pe o continuitate de 2, 3, chiar 4 ani, cu jucători care au crescut în acel sistem.

În schimb, vedem foarte multe echipe în Liga 1 care preferă să meargă pe varianta jucătorilor străini. Tocmai din acest motiv — pentru că jucătorii români, în special cei liberi de contract, au pretenții foarte mari. Iar acum, cu această pârghie suplimentară, cu această regulă 5+6 impusă de Federație, cu anumite penalități, sunt convins că vor avea pretenții și mai mari. Tocmai de aceea vrem să analizăm toate opțiunile. Vă spun sincer: avem mulți jucători români pe lista noastră de achiziții, dar trebuie să vedem dacă putem să-i și atragem la noi

- Cum veți gestiona regula U21 din sezonul viitor? Aveți pregătite variantele?
- Sunt jucători născuți în 2004-2005 foarte valoroși, care deja au demonstrat calități reale. Mă gândesc la Alexandru Musi, la Rareș Pop, sunt foarte mulți jucători — chiar și David Maftei, care e 2004. Au demonstrat deja la nivelul primei ligi. Dar, într-adevăr, la nivelul ariei de selecție, probabil că jucătorii născuți în 2004 sunt numeric mai puțini decât cei din 2002, 2003. Căutăm și noi să ne acoperim cât mai bine, să avem variante cât se poate de bune pentru poziția de under. Chiar am discutat acest aspect în interiorul clubului, cât de mult a contat valoarea under-ului pentru noi în acest play-out. Mă refer aici la Răzvan Tănasă, care a făcut un play-out de excepție. Vorbind și despre reușitele lui, despre statistica lui, dar despre evoluția per ansamblu.

Tot ce a însemnat evoluția lui Tănasă, inclusiv implicarea în faza defensivă, interpretarea tactică... a crescut foarte mult în ultima perioadă. Acest aspect al valorii lui a contribuit decisiv în rezultatele pe care le-am obținut în acest play-out. Și, ca dovadă, trebuie să facem tot posibilul să ne asigurăm serviciile unor fotbaliști U21 cu potențial de creștere, care să aibă foame, cum îmi place mie să spun, să nu se mulțumească cu acel statut, că sunt under, că bifează câteva meciuri la nivelul primei ligi. Avem nevoie de acea foame de performanță și, până la urmă, să-și dorească foarte mult să progreseze

– Tănasă rămâne la Galați?
– Noi ne-am manifestat dorința de a-l ține. V-am spus, asta a fost fără excepție. La toți jucătorii exponențiali, toți jucătorii care au avut contribuții în jurul rezultatelor din acest play-out, noi ne-am manifestat dorința de a-i ține. Din păcate, la Tănasă o să fie foarte greu, pentru că, din ce mi s-a transmis, există o anumită sumă de transfer cerută pentru el, sumă pe care Oțelul nu și-o permite în acest moment.

Tănasă aparține de Farul, a fost împrumutat la Oțelul

La Neluț Roșu există o anumită discuție tocmai în ceea ce privește raționamentul financiar. Am înțeles că managementul sportiv a avut o discuție cu el pe această temă. V-am spus, sunt discuții raportate și la echilibrarea bugetului și la stabilizarea financiară a clubului. Și tocmai de aceea rămâne să vedem exact tot ce înseamnă opțiuni pentru noi și cum reușim să atragem cele mai eficiente variante pentru lotul de sezonul viitor

– Sunteți mulțumiți de condițiile de pregătire? Și unde veți efectua pregătirea de vară?
– Cantonamentul se va face pe plan intern. Am ajuns la concluzia că avem condiții foarte bune la Brașov. Am reușit să antamăm deja și un meci amical. O să jucăm cu Miercurea Ciuc, o echipă nou-promovată. Rămâne să găsim și un al doilea meci amical aici, după care o să avem două teste la Galați între cantonament și debutul noului sezon. Cred că avem toate condițiile să facem o pregătire eficientă. Important e să reușim să semnăm cât mai mulți jucători, să avem mare parte din lot alături de noi la tot ce înseamnă pregătire precompetițională.

Nu pot să vă dau date exacte, dar sunt convins că bugetul lui Sepsi de salarii, de exemplu, 6,5 milioane de euro în 2024, e mult peste dublu în comparație cu noi

„Nu m-am îndoit în niciun moment de mine”

– A fost un antrenor din play-out care să vă fi pus probleme mari în acest final de campionat?
- Nu cred că duelurile pot fi rezumate strict la confruntările dintre antrenori. V-am spus, au fost momente dificile, meciuri grele. În primul rând, prima partidă, cea de la Buzău, a fost una complicată. Întâlneam o echipă aflată pe un val de încredere, cu jucători foarte buni în componență. Să ne amintim: Tavares, Luckassen și alți jucători valoroși, ca Albu, un fotbalist cu potențial. A fost o bornă importantă pentru noi. O bornă psihologică, în primul rând, care a marcat debutul nostru ca staff, dar și debutul unor jucători care și-au confirmat potențialul și au câștigat încredere. Apoi, meciul de la Botoșani. Am întâlnit un adversar aflat într-o formă bună, cel puțin pe teren propriu. Leo Grozavu este un antrenor pe care îl respect și îl apreciez. A fost o echipă foarte agresivă, care ne-a pus multe probleme. Și acel meci a fost unul important pentru noi. Desfășurarea lui a fost de așa natură încât am avut multe momente în care am suferit. A trebuit să ne apărăm de multe ori cu toată echipa. Băieții au demonstrat unitate, spirit de echipă și o muncă colectivă care m-a bucurat enorm. De aceea, mai degrabă decât să vorbim despre dueluri între antrenori, eu zic că au fost momente psihologice importante pe care le-am depășit cu bine. În aceeași categorie aș încadra și meciul cu Hermannstadt. A fost o înfrângere foarte dureroasă pentru noi, venită pe fondul unui joc foarte bun. A fost un meci în care stadionul a aplaudat echipa la final, chiar dacă am pierdut acasă. A existat o energie fantastică inclusiv după joc, în ciuda rezultatului. Le-am spus-o băieților: maniera în care vom reacționa la un astfel de moment va fi foarte importantă. Iar echipa a răspuns foarte bine. A urmat deplasarea la Petrolul, un scor care, zic eu, nu lasă loc de comentarii. Dar, mai important, a venit în urma unei evoluții foarte concludente a echipei.

- Cum s-ar caracteriza antrenorul Laszlo Balint: ce calități aveți și ce trebuie să îmbunătățiți?
- Nu prea îmi place să mă caracterizez singur. Îmi place mai degrabă să-i ascult pe alții vorbind despre mine, pentru că de acolo pot extrage lucruri pe care le pot îmbunătăți. Ce pot să spun despre mine este că, mai ales în perioada în care am stat acasă, am lucrat mult pe partea de dezvoltare personală. Eu consider că echilibrul pentru un antrenor este foarte important. Adică să știi să reacționezi și în momentele bune, când există euforie, când există entuziasm, să rămâi echilibrat, să rămâi cu picioarele pe pământ și să conștientizezi că fotbalul e făcut din momente. Și, la fel, este foarte important să rămâi echilibrat în momentele dificile. Eu am avut, într-adevăr, o problemă: digeram foarte greu înfrângerile și aveam probleme eu cu mine atunci când echipa nu câștiga sau echipa se afla în perioade dificile. Am avut probleme inclusiv fizice, momente în care nu m-am simțit bine fizic, dar am reușit să reglez acest lucru. Am investit foarte mult în această parte de dezvoltare personală. Am studiat foarte mult în perioada în care nu am avut contract și consider că în acest moment sunt mult, mult mai echilibrat decât în urmă cu 2-3 ani.

- Au fost și momente în care v-ați îndoit de dumneavoastră, în perioada în care nu ați antrenat?
- Îți răspund foarte sincer: nu m-am îndoit în niciun moment de mine, de calitățile mele sau cele ale staff-ului. Au existat mereu discuții, propuneri, oportunități. Dacă nu suna telefonul deloc, probabil că ar fi apărut îndoieli, dar nu a fost cazul. Mereu am simțit că merit mai mult și că trebuie să am răbdare până apare un proiect potrivit. Știam, împreună cu staff-ul meu, că dacă vom avea răbdare, va veni și un proiect în care să putem demonstra și să obținem rezultate. Din fericire, așa s-a întâmplat. Dar da, perioadele în care un antrenor stă pe bară nu sunt deloc ușoare. Apare o presiune interioară, lipsește adrenalina activității, și nu e ușor de dus sau de gestionat. Am avut noroc cu sprijinul familiei și al unui staff extraordinar. Sunt niște oameni de mare caracter, care, pe lângă competențele lor demonstrate în anii petrecuți împreună, au și o omenie aparte. Le-am mulțumit mereu și le mulțumesc și acum, cu ocazia asta. Viața unui antrenor e făcută din momente și trebuie să învățăm să le acceptăm și să le gestionăm cât mai bine.

VIDEO INTEGRAL | Laszlo Balint, invitat la GSP Live

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Șocant. A dat golul victoriei după ce făcuse infarct! » Mijlocașul n-a aflat că e rău decât când a ajuns la spital

Sam Hutchinson (35 de ani) a trecut prin momente dramatice în meciul din deplasare cu Grimsby (1-0), în ultima etapă a sezonului regulat din League Two (a patra divizie engleză). Mijlocașul defensiv a suferit un stop cardiac chiar în debutul partidei, însă a rămas în teren și a realizat singurul ...

„Scarface din Bănie” » Universitatea Craiova și-a prezentat noul jucător cu un videoclip curios

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe David Matei (18 ani), jucător pe care l-au achiziționat de la Steaua București. Oltenii, cu ajutorul unei secvențe din filmul „Scarface” și editare video, au oferit un clip curios fanilor clubului. ...

Universitatea Craiova a anunțat transferul lui David Matei, de la Steaua

Stadionul care va găzdui Barcelona - Arsenal, finala Champions League

Finala Champions League la fotbal feminin dintre Barcelona și Arsenal se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00. Stadionul ales pentru acest meci este Estadio Jose Alvalade, din Lisabona. Finala din acest an nu va putea fi vizionată la televizor în România, însă la putea fi urmărită în format liveTE...

Ion Țiriac demarează investițiile într-un proiect nemaivăzut în România: „Pornim la drum. Tare mi-e drag să încep”

Ion Țiriac (86 de ani), fostul mare jucător de tenis, a fost în vizită la primarul Brașovului, George Scripcaru. Miliardarul are în plan să construiască un patinoar, o sală de judo, dar și o grădiniță sportivă, în colaborare cu autoritățile locale. Țiriac a gândit proiectul în parteneriat cu prim...

S-au antrenat cu David Popovici și acum au luat medalii la Cupa Mondială de la Salt Lake City

Sportivii din lotul național de paraescaladă au făcut schimb de experiență cu David Popovici la începutul lunii și la prima competiție din sezon au luat medalii la Cupa Mondială de la Salt Lake City. O medalie de aur și două de argint au cucerit sportivii din lotul național de paraclimbing la eta...

Luka Modric și-a oficializat plecarea de la Real Madrid printr-un mesaj emoționant

Luka Modric (39 de ani) și-a anunțat oficial plecarea de la Real Madrid printr-un mesaj pe rețelele de socializare. De asemenea, clubul blanco a emis un comunicat prin care a marcat despărțirea de mijlocașul de legendă. Conducerea celor de la Real Madrid a decis să nu îi mai prelungească contract...

Miriam Bulgaru și Patricia Țig, duel de aproape 3 ore în calificările Roland Garros » Învingătoarea și-a luat revanșa pentru un meci din 2014

Miriam Bulgaru (26 de ani, 203 WTA) și Patricia Țig (30 de ani, 215 WTA) au oferit un duel spectaculos în turul al doilea al calificărilor pentru Roland Garros. Meciul 100% românesc a fost câștigat după 2 ore și 53 de minute de Bulgaru, scor 6-4, 4-6, 7-5. Din cele 4 jucătoare din România care au...

Cu ochii pe Ionuț Radu! » Portarul Veneziei are două superoferte scrise pe masă

Andrei Ionuț Radu are șanse mici să continue la Venezia și se pregătește de un transfer spectaculos. Portarul, care joia viitoare împlinește 28 de ani, are deja pe masă două propuneri concrete, din Serie A și (cea mai bună) din LaLiga. Agentul internaționalului român se mai află în discuții cu un...

Gigi Becali face pace cu Nicușor Dan: „Să mă sune și îi dau. Nu sunt lingău”

Gigi Becali (66 de ani), patronul celor de la FCSB, a avut o intervenție joi după-amiază, direct din fața Palatului situat pe Aleea Alexandru, în care a vorbit și despre Nicușor Dan (55 de ani), președintele ales după turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România. Nicușor Dan a devenit ...

Good News

Only good and positive news.