„Încă o dată ne-ați făcut de rușine!” – așa sună mesajul arogant și profund iresponsabil, al senatorului PNL Călin Marian (foto), imediat după aflarea rezultatelor alegerilor în județul Hunedoara, unde George Simion a ieșit câștigător.
Dar cine, mai exact, „ne-a făcut de rușine”? Votanții? Cetățenii acestui județ? Hunedorenii care au ieșit la urne și și-au exprimat opțiunea democratică? Pentru că, până la o altă proba contrarie, ei au fost cei care au votat, nu conducătorii județului, care – în mod remarcabil – chiar dacă nu au avut un candidat, au transmis un mesaj echilibrat: votează cu propria conștiință și păstrează parcursul euro-atlantic.
Senatorul Marian pare să ignore complet contextul acestor alegeri. De luni bune, un val naționalist-populist a crescut alimentat de teamă, frustrare, lipsă de comunicare autentică și o prăpastie între cetățeni și clasa politică. Dar în loc să-și analizeze propriul rol – al său și al partidului său – în această ruptură, preferă să arunce vina pe alegători. Cam așa cum s-a întâmplat și după alegerile locale/europarlamentare din 2024, când aliații de la guvernare au oferit românilor un spectactol grotesc de jigniri ca la ușa cortului.
Această atitudine este nu doar ipocrită, ci profund periculoasă. Să-i acuzi pe oameni pentru opțiunile lor democratice, în loc să îți asumi lipsa de implicare sau absența unui mesaj coerent, înseamnă că nu ai învățat absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni în România.
Mai mult, dacă domnul Marian cere demisia conducerii din Hunedoara pentru „rușinea” rezultatelor, de ce nu cere și demisia colegului său liberal de la Arad, Iustin Cionca, unde George Simion a obținut același rezultat? Sau acolo standardele sunt altele?
Ipocrizia dublului standard devine cu atât mai vizibilă cu cât vedem o lipsă totală de analiză și responsabilitate politică în rândul celor care ar trebui să conducă cu gândul la viitorul României în UE și NATO. Retorica inflamatorie nu face decât să adâncească ruptura între cetățeni și instituțiile democratice.
Adevărul este simplu: oamenii au votat și, poate că este momentul ca și Călin Marian să se întrebe dacă nu cumva tocmai lipsa de asumare și aroganța mesajelor de acest gen fac România de rușine?
În loc de final !
Atitudinea Senatorului Resturilor – alias Călin Petru Marian-, nu numai că şochează prin mesajul transmis, dar trădează o răutate excesivă, rar întâlnită. După ce a fost Prefect prin bunătatea, am putea spune fără să greşim mila PSD, acum ajuns mare Senator pe munca colegilor din judeţul Alba, transferă incompetenţa sa, de-a lungul anilor, asupra conducerii judeţului aleasă prin voinţa hunedorenilor. Aşa, pentru readuceri aminte pentru cei uituci, această conducere a judeţului, a atras fonduri europene de peste un miliard de euro, bani care vor schimba în bine soarta multor comunități. Ba mai mult, Călin Marian nu înţelege că, pe fondul unor mari erori în politicile economice, promovate chiar de colegii lui liberali în principal, valul suveranist a prins la un număr tot mai mare de români, care s-au săturat de minciună, de politruci pseudo- liberale, care au dus ţara în pragul dezastrului. Să condamni conducerea unui judeţ, pentru un exerciţiu liber consimțit al cetățenilor, un vot liber şi democratic mi se pare cea mai mare imbecilitate. Mă întreb, Domnule Senator al Resturilor, oare până acum ce aţi făcut pentru judeţul Hunedoara în funcţiile suspuse în care aţi fost numit – director de deconcentrate, prefect, etc? Este un răspuns pe care, demnitatea publică conjuncturală, vă obligă să o daţi hunedorenilor, în schimbul urii viscerale care vă caracterizează!
Domnule Senator, exercițiul public prin care trageți de urechi, inclusiv cetățenii judeţului, că au votat potrivit propriilor convingeri, vă descalifică total, iar probabil, această „excursie”, în Parlamentul României va fi ultima! (Accent Media).