Regia Autonomă Rasirom, aflată sub coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), anunță o serie de angajări și o creștere semnificativă a salariilor pentru anul 2025, în ciuda restricțiilor bugetare mediatizate recent.
Pe o platformă de recrutare sunt listate mai multe poziții deschise la Rasirom, printre care inspector control calitate, manager logistică și distribuție, location manager, specialist comunicare tehnică și local service manager. Pe lângă salariile atractive, angajații beneficiază de o gamă largă de avantaje extra salariale, incluzând bonusuri, prime, abonamente la centre sportive și servicii medicale, scrie realitatea.net.
Conform Hotărârii de Guvern 223/2024, câștigul mediu lunar pe salariat la Rasirom în 2024 a fost de 12.174 de lei, iar pentru 2025 este estimat să crească la 18.871 de lei.
În nota de fundamentare a bugetului pe 2025, consultată de Puterea, se menționează că veniturile totale estimate sunt de 445.655 mii lei, în scădere cu 30% față de anul precedent când au fost de 635.370 mii lei. Profitul prognozat pentru 2025 este de 22,47 milioane lei, față de 25,6 milioane lei în 2024.
Rasirom funcționează sub coordonarea SRI și se ocupă cu integrarea soluțiilor de securitate fizică și cibernetică
Rasirom funcționează sub coordonarea SRI și se ocupă cu integrarea soluțiilor de securitate fizică și cibernetică, având ca obiective principale protecția infrastructurilor critice naționale și europene, precum și asigurarea securității obiectivelor strategice naționale.
Numărul angajaților a crescut constant în ultimii ani: de la 229 în 2022, la 345 în 2024, urmând ca în 2025 să ajungă la 436.
Compania proiectează și integrează sisteme complexe, precum supraveghere video, pază și alarmare, detecție și stingere automată a incendiilor, control biometric, televiziune cu circuit închis, protecția perimetrelor, managementul securității informațiilor clasificate, procesarea imaginilor, control antiterorist, clădiri inteligente (BMS), analiză de risc și consultanță.
Rasirom funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară, finanțându-și activitatea integral din surse proprii, fără subvenții sau transferuri de la bugetul de stat.