Potrivit calendarului electoral, în termen de cel mult 3 zile de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 20 mai, ora 24:00, se pot formula cereri pentru anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală. Pot contesta partidele și candidații care au participat la alegeri, printr-o cerere temeinic motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază.
Până joi, BEC înaintează CCR dosarul cu rezultatele finale din turul doi al alegerilor prezidențiale. După primirea dosarului și soluționarea cererilor de anulare a scrutinului pentru fraudă electorală, instanța constituțională validează alegerile și publică rezultatul în Monitorul Oficial.
Anterior, George Simion a transmis pe rețelele de socializare că vrea să conteste rezultatele alegerilor, el fiind „un luptător”, nu „o muiere”, deși imediat după încheierea turului de scrutin a menționat că este mulțumit de felul în care s-a desfășurat procesul de votare.
Marți, după o ședință a partidului, reprezentanții AUR au anunțat că ei nu vor participa la consultările pentru constituirea noului guvern deoarece Nicușor Dan ar „refuza dialogul cu toate formațiunile politice”.
Purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Tanasă, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor despre de demersul partidului de a contesta alegerile la CCR.