Echipa Etapei numărul 1 din Superliga nu are jucători de la FCSB și CFR Cluj! Votează cel mai bun fotbalist al rundei din lista titularilor pe posturi și descoperă stelele primite de nominalizați
Prima etapă din Superliga 2025/2026 a deschis și campania Stelele Superligii, cu care te-ai obișnuit deja de ediția trecută și alături de care, într-un format ce duce experiența la alt nivel, vei trăi minut cu minute acest campionat ce a debutat mai mult decât spectaculos!
După fiecare rundă, doar pe ProSport descoperi Echipa Etapei în urma unei evaluări atente și descoperi stelele primite de fiecare fotbalist nominalizat, pe baza cărora la final de sezon îi vom premia pe cei mai buni dintre cei mai buni în ierarhia finală! Toate detaliile campaniei le poți descoperi aici.
Cine spunea că startul de sezon e lipsit de ritm și plin de precauție? Am avut o medie de 3 goluri pe meci în etapa numărul 1, o răsturnare uluitoare de scor la Arad, patru reușite în prima repriză la Miercurea Ciuc, plus o primă surpriză în Ghencea!
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FStelele-Superligii-revin-intr-un-format-spectaculos-traieste-fiecare-secunda-din-noul-sezon-descopera-Echipa-Etapei-si-decide-topul-celor-mai-buni-fotbalisti-si-antrenori-din-campionat-1.jpg)
Să vedem cine sunt titularii în sistemul nostru 4-3-3 cu un singur închizător, ce rezerve avem pentru fiecare post și cine e Antrenorul Etapei! Foarte important: la finalul materialului, timp de două zile, poți vota în sondajul nostru Jucătorul Etapei, care primește o stea în plus în topul Stelele Superligii!
Portarul și fundașul dreapta vin de la Sibiu, flancul stâng acoperit de Dinamo
Cel mai bun portar al etapei inaugurale din Superliga este Cătălin Căbuz (FC Hermannstadt), cu 5 intervenții reușite, toate la execuții din interiorul careului, plus 7 baloane boxate inspirat, pentru 1-1 cu campioana FCSB în deplasare. Providențial în foarte multe momente, pe durata unei partide care s-a scris pe un singur scenariu, cu roș-albaștrii în atac. Nu și-a asumat riscuri inutile, a gestionat cu calm toate momentele dificile și nici nu i se poate imputa ceva la golul încasat în prelungiri.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Eduard Pap (Csikszereda Miercurea Ciuc)
- ⭐⭐⭐ – Cosmin Dur-Bozoancă (Oțelul Galați)
- ⭐⭐ – Franz Stolz (Rapid București)
- ⭐ – Raul Bălbărău (Petrolul Ploiești)
Coechipierul său, Silviu Balaure (FC Hermannstadt), e fundașul dreapta titular în primul 11 ideal al rundei. În fapt, un wing-back cu sarcini pe toată banda dreapta, în sistemul cu trei fundași centrali utilizat de Măldărășanu. Dar și-a făcut treaba aproape perfect, cu contribuție majoră la deschiderea de scor în deplasare cu FCSB, 5 din 9 dueluri directe câștigate, plus 7 acțiuni defensive reușite. Cel mai jucat fotbalist al sibienilor, iar asta spune enorm despre rolul lui, a reușit inclusiv 4 pase-cheie către coechipieri.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Mark Țuțu (UTA Arad)
- ⭐⭐⭐ – Christ Kouadio (Metaloglobus București)
- ⭐⭐ – Andrea Padula (UTA Arad)
- ⭐ – Ricardinho (Petrolul Ploiești)

Raul Opruț (Dinamo) e fundașul stâng din Echipa Etapei, liderul acțiunilor defensive și al ieșirilor din apărare cu succes pentru „câini” în deplasarea de la Miercurea Ciuc. În ciuda faptului că elevii lui Kopic n-au câștigat, Dinamo n-a jucat rău iar Opruț, mai mult mijlocaș stânga pe asediul constant al bucureștenilor, a jucat nu mai puțin de 102 baloane, cu șase doar sub nivelul lui Ghahore, „filtrul” clasic al echipei.
Două pase-cheie furnizate, plus un context care îl avantajează, ce-i drept, cu Bancu excepțional prima repriză la Arad pentru Craiova, dar căzut total din postura de căpitan după pauză, iar Radunovic intrat cu efecte incontestabile pe final pentru FCSB, însă cu aport limitat la minutele jucate.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Nicușor Bancu (Universitatea Craiova)
- ⭐⭐⭐ – Risto Radunovic (FCSB)
- ⭐⭐ – Cristian Ganea (Farul Constanța)
- ⭐ – Bogdan Marian (Petrolul Ploiești)
Fundașii centrali: în dreapta Benin, în stânga, Ucraina!
Yoann Roche (Petrolul Ploiești) a coordonat impecabil defensiva „lupilor” în deplasarea de la Oțelul Galați (0-0), într-un meci în care gazdele s-au apropiat mai des de victorie, cu mai multe șuturi spre poartă și o presiune relativă întinsă pe intervale mai mari de timp. Roche a avut 3 șuturi blocate, 14 acțiuni defensive reușite, plus 7 ieșiri inspirate din apărare. În planul partidei modeste pe atac făcute de prahoveni, a dus greul cum se spune, cu 4 din 5 dueluri aeriene câștigate și doar 5 pase greșite din 40.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Dmytro Pospelov (UTA Arad)
- ⭐⭐⭐ – Andrei Mărginean (Dinamo București)
- ⭐⭐ – Denis Ciobotariu (Rapid București)
- ⭐ – Sheriff Sinyan (CFR Cluj)
Pe stânga axului defensiv, da, un apărător de la Universitatea Craiova, care a încasat 3 goluri la Arad, e în echipa ideală a rundei! Doar că Oleksandr Romanchuk, la debutul pentru olteni și în Superliga, chiar a făcut un meci excelent. Și a fost schimbat când trupa lui Rădoi conducea cu 3-0. Ucraineanul a deschis scorul cu o lovitură de cap și, cu toate că a stat doar 68 de minute pe teren, a rămas până la final jucătorul Universității cu cele mai multe acțiuni defensive reușite! Procentaj 100% de dueluri directe câștigate, proactiv și complex în interpretarea construcției, cu idei și curaj, un fundaș de urmărit!
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Ionuț Stoica (FC Hermannstadt)
- ⭐⭐⭐ – Daniel Dumbrăvanu (CFR Cluj)
- ⭐⭐ – Mihai Popescu (FCSB)
- ⭐ – Julian Bonilla (Oțelul Galați)

Rapidul închide, Craiova și UTA susțin ofensiva
Kader Keita (Rapid) a făcut un meci aproape perfect în deplasare cu FC Argeș, contribuind masiv la victoria fără gol primit, 2-0, pe fondul unui joc în care nou-promovata chiar a pus multe probleme. Așadar, mijlocașul defensiv titular din Echipa Etapei! Cu 9 acțiuni defensive reușite și 4 tackling-uri, ivorianul a fost legătura tenace și eficientă dintre defensivă și atac atunci când giuleștenii au marșat în 4-1-4-1, dar și pivotul destoinic pentru 4-3-3 în fața apărătorilor. Mai mult decât atât, parcă mai mult ca oricând, a acoperit excelent inclusiv pe zonele laterale ale terenului când argeșenii forțau revenirea.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Eddy Gnahore (Dinamo București)
- ⭐⭐⭐ – Vlad Chiricheș (FCSB)
- ⭐⭐ – Alexandru Mateiu (Petrolul Ploiești)
- ⭐ – Adrian Șut (FCSB)
Și Lyes Houri (Universitatea Craiova) a fost pe teren în 3-3 la Arad doar până la 3-0 pentru olteni. Și nu doar că a fost pe teren, s-a integrat fulminant pe post de playmaker cu zonă uriașă de acoperire, iar pe alocuri chiar „număr 10” într-un 3-5-2 în care a avut menirea de a construi și de a servi coechipierii. A oferit două pase de gol, prima dintre ele o centrare din corner, pe colțul lung, de pus în „manual”. Schimbarea lui și a lui Teles au fost parcă „sentințele” oltenilor spre pierderea unei victorii ce părea 100% acontată.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Cătălin Cîrjan (Dinamo București)
- ⭐⭐⭐ – Kalifa Kujabi (FC Hermannstadt)
- ⭐⭐ – Dan Nistor (U Cluj)
- ⭐ – Dragoș Albu (FC Hermannstadt)

În stânga lui Keita în poziționăm în primul 11 ideal pe Alin Roman (UTA Arad), unul dintre cei mai „underrated” jucători din Superliga. Mijlocaș mobil, creativ, cu calitate tehnică deosebită, playmaker dar și box-to-box, funcție de necesități. „Minunea” reușită de băieții lui Mihalcea i se datorează în mare măsură, atât prin aplombul constant din a doua repriză cât și, firește, prin eficiența din prelungirile meciului: pasă de gol, plus golul pentru 3-3, eroul unei povești greu de uitat!
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Efraim Bodo (Csikzereda Miercurea Ciuc)
- ⭐⭐⭐ – Diogo Ramalho (Farul Constanța)
- ⭐⭐ – Constantin Grameni (Rapid București)
- ⭐ – Adrian Păun (CFR Cluj)
Extremă dreaptă fără dubii, iar restul e afacere clujeană
Alex Dobre (Rapid) a fost explozia încântătoare și eficiența esențială pentru giuleșteni în 2-0 cu FC Argeș, meci mult mai greu decât te face scorul să crezi. Dinamic, proactiv, încrezător și cu o claritate în deciziile eficiente care a scos maximum pentru debutul lui Costel Gâlcă. Deja un fotbalist esențial în ecosistemul rapidist, atât prin mentalitate, cât mai ales prin capacitatea de a tranșa situațiile chiar și atunci când restul angrenajului nu convinge. Două goluri, 10 dueluri directe câștigate, meci de pus în ramă!
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Caio Martins (FC Argeș)
- ⭐⭐⭐ – Mihnea Rădulescu (Universitatea Craiova)
- ⭐⭐ – Zoran Mitrov (FC Botoșani)
- ⭐ – Beni Nkololo (CFR Cluj)
Pe flancul stâng al ofensivei îl punem pe Mamadou Thiam (U Cluj), chiar dacă, prin golurile lor, Cojocaru și Mailat au asigurat un punct pentru Farul și Botoșani, iar Musi a pornit revenirea dinamoviștilor de la 0-2 spre 2-2. Pentru că Thiam a fost esențial în toată dinamica ardelenilor, fiind atât cu finețe pe circuitul deschiderii de scor, cât mai ales autor al golului de 2-1, la doar două minute după ce „U” fusese egalată. Și ce gol, o execuție tehnică, efect interior pe colțul lung, din afara careului! Apoi, a centrat pentru golul de 3-1. Implicat util în toată zona ofensivă, mereu gata să contribuie altruist sau să decidă încântător.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Ionuț Cojocaru (Farul Constanța)
- ⭐⭐⭐ – Alexandru Musi (Dinamo București)
- ⭐⭐ – Marinos Tizonis (UTA Arad)
- ⭐ – Alexandru Mailat (FC Botoșani)
Atacant central în prima repriză, mutat în flancul drept după intrarea la pauză a lui Lukic, flamboaiantul Issouf Macalou (U Cluj) e atacantul din Echipa Etapei. Deschidere de scor, apoi pasă de gol pentru revenirea în avantaj pe tabelă, iarăși pasă de gol pentru închiderea partidei, liderul driblingurilor reușite din meci la victoria 4-1 cu Metaloglobus. Un fotbalist care pare că în 4-3-3, acoperind flancul drept ofensiv, poate fi unul dintre cei mai buni fotbaliști ai campionatului atunci când e implicat și Sabău reușește să îl aducă la nivelul optim de concentrare.
Rezerve:
- ⭐⭐⭐⭐ – Jovo Lukic (U Cluj)
- ⭐⭐⭐ – Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)
- ⭐⭐ – Alexandru Stoian (FCSB)
- ⭐ – Christ Afalna (Unirea Slobozia)

Echipa Etapei 1 în Superliga 2025/2026
Avem 6 stranieri și 5 jucători români în primul 11 ideal, nicio formație din Superliga nu furnizează mai mult de doi jucători! Lipsesc reprezentanții de la FCSB și CFR Cluj, după cum ai observat în prezentarea de mai sus, ardelenii câștigând cu Unirea Slobozia dar după un chin fantastic și fără un joc solid. Iată imaginea finală a Echipei Etapei:
Căbuz (Hermannstadt) – Balaure (Hermannstadt), Roche (Petrolul), Romanchuk (Craiova), Opruț (Dinamo) – Houri (Craiova), K. Keita (Rapid), A. Roman (UTA) – Dobre (Rapid), Macalou (U Cluj), Thiam (U Cluj)
Mai jos, tu votezi Jucătorul Etapei! Timp de două zile, în acest sondaj dar și pe homepage ProSport vei alege laureatul rundei dintre titularii Echipei Etapei iar acesta va primi 1 stea bonus în ierarhia Stelele Superligii a celor mai buni fotbaliști din campionat!
Votează Jucătorul Etapei 1 din Superliga

Antrenorul Etapei 1 în Superliga: Marius Măldărășanu (FC Hermannstadt)

Ok, poate Mihalcea a „furat” prima pagină cu revenirea strălucitoare în fața Craiovei, prin schimbările excelente și mobilizare exemplară de la pauză, dar are și el o parte din vină pentru 0-3 după 45 de minute și o prestație aproape nulă a arădenilor. Sabău a mutat inspirat și a schimbat sistemul la pauză, a învins convingător 4-1 în deplasare, dar pe cea mai firavă dintre nou-promovate. Ilyes a condus 2-0 și a fost, totuși, egalat: remiză de blazon la debutul istoric în Superliga pentru Csikzereda, dar și cu mult noroc și… baricadare 🙂 În vreme ce Gâlcă a administrat un 2-0 perfect pe tabelă Argeșului, însă evoluția Rapidului nu a convins, în fața unei nou-promovate.
Marius Măldărășanu merită pe deplin titlul de antrenorul rundei, deși FC Hermannstadt nu a câștigat. Pentru că a scos totuși o remiză în deplasare cu campioana FCSB, reușind să păstreze atât forma, cât și esența solidă a echipei lui, în ciuda unui context vitreg. I-a pierdut pe remarcabilul Murgia, pe stoperul util Găman, dar nu s-a bazat la București nici pe Tiago Goncalves, pe jumătate plecat, și nici realmente pe Ianis Stoica, în aceeași situație. A „cârpit” dar a fost extrem de aproape chiar să câștige cu FCSB.
- ⭐⭐⭐⭐ – Adrian Mihalcea (UTA Arad)
- ⭐⭐⭐ – Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj)
- ⭐⭐ – Robert Ilyes (Csikszereda Miercurea Ciuc)
- ⭐ – Costel Gâlcă (Rapid București)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu