Stirile romanesti de ultima ora, ultimele stiri online

17 iulie 2025

POLITICA: Deplasarea unui demnitar, costuri între 21.000 și 30.000 de lei în fiecare lună

Deplasarea unui demnitar, costuri între 21.000 și 30.000 de lei în fiecare lună

Deplasarea unui demnitar, costuri între 21.000 și 30.000 de lei în fiecare lună

Deplasarea unui demnitar ar ajunge la costuri între 21.000 și 30.000 de lei în fiecare lună. În banii aceștia intră și cheltuielile ce țin de mentenanța mașinii, plata combustibilului și salariul șoferului, după cum a precizat președintele sindicatului angajaților din Guvern, la Antena 3 CNN.

Deplasarea unui demnitar costă între 21.000 și 30.000 de lei

Suma lunară, alocată pentru deplasarea unui singur demnitar, variază între 21.000 și 30.000 de lei, după cum a explicat Noni Iordache. Acesta a explicat și ce intră în această sumă și spune că sunt incluse și cheltuielile ce țin de mentenanța mașinii, dar și salariul șoferului.

„Știți cât costă deplasarea unui demnitar la Guvern lună de lună? Între 21.000 de lei și 30.000 de lei. Aici intră mașină, șofer, combustibil, tot ce ține de mentenanța unei mașini. Hai să fim eco, să fim solidari și să renunțe la mașini. Înmulțiți câți consilieri sunt, secretari de stat, miniștri, și prin autorități”, a precizat președintele sindicatului angajaților din Guvern.

Acesta susține că unii demnitari folosesc mașina și în weekend și spune că suma minimă la Guvern este de 999 de lei pe zi.

„Hai să fim eco, să fim solidari și să renunțe la mașini. Înmulțiți câți consilieri sunt, secretari de stat, miniștri, și prin autorități. Și înmulțiți cu 21.000. Cel puțin asta e suma minimă la Guvern, 999 de lei pe zi lucrătoare. Sunt unii care folosesc mașina și în weekend”, a mai declarat liderul de sindicat.

Premierul Bolojan pregătește restructurări masive la Guvern

Premierul Ilie Bolojan a declanșat un amplu proces de restructurare a aparatului guvernamental, vizând reducerea cu aproximativ 35% a celor 600 de posturi din cadrul Guvernului, potrivit unor surse Libertatea.

Astfel, peste 200 de locuri de muncă ar putea fi desființate, printre măsurile luate numărându-se evaluări pe bază de concurs, ce vor decide cine își păstrează postul. Această procedură a stârnit îngrijorare în rândul angajaților, care se tem că selecția nu va fi transparentă.

Ce schimbări ar urma să aibă loc la Guvern

Planurile includ desființarea aproape completă a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și reducerea posturilor la Departamentul Comunicare de la 25 la 15. În paralel, la Cancelarie se va înființa un nou Departament pentru Digitalizare, deși există deja o autoritate cu această responsabilitate, ceea ce a atras critici din partea unor angajați care consideră măsura lipsită de logică în contextul restrângerilor.

Totodată, Secretariatul General al Guvernului a demarat procedurile pentru a aduce, prin transfer, un director de resurse umane din afara instituției, deși existau soluții interne pentru această funcție.

Aceste măsuri vin din dorința de a reduce cheltuielile statului, după ce România a înregistrat un deficit record, de 9,3% din PIB, în anul precedent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu