Contestatii Definitivat 2025: Model de Cerere pentru reevaluarea lucrarii scrise

Candidatii care au sustinut proba scrisa in cadrul examenului de Definitivat 2025 au posibilitatea de a depune contestatii, in cazul in care sunt nemultumiti de nota primita. Primele rezultate la Definitivat 2025 sunt afisate pe 15 iulie. Pentru o corecta informare, iata tot ce trebuie sa stiti despre calendarul si modalitatea de depunere a contestatiilor la Definitivat.
Conform procedurii stabilite de Ministerul Educatiei, contestatiile se pot depune imediat dupa afisarea rezultatelor initiale la proba scrisa, astfel:
a) in data de 15 iulie 2025 contestatiile se depun, in scris, pana la ora 20:00;
b) in data de 16 iulie 2025 contestatiile se depun, in scris, pana la ora 12:00.
Transmiterea contestatiilor la Definitivat 2025 se poate face si online, prin posta electronica, in data de 15 iulie 2025 si in data de 16 iulie 2025 pana la ora 12:00, la o adresa anuntata anterior de inspectoratele scolare.
Pentru candidatii din Municipiul Bucuresti, contestatiile se depun fizic la Centrul de examen - Colegiul National ”I.L. Caragiale”, str. Calea Dorobanti nr. 163, sector 1, Bucuresti sau se trimit pe e-mail: definitivat@ismb.ro in zilele de: 15.07.2025 - intre orele 12.00 -20.00 si 16.07.2025- intre orele 8.00 -12.00
...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
In perioada 16 iulie - 20 iulie 2025 este programata solutionarea contestatiilor la Definitivat, urmand ca pe 21 iulie sa fie afisate rezultatele finale la Definitivat 2025.
Contestatia la proba scrisa se depune personal de catre candidat sau prin imputernicit, acesta din urma prezentand procura notariala in original.
In contestatie, candidatul precizeaza urmatoarele informatii: judetul, numarul fisei de inscriere la examen, denumirea centrului de examen, numele, initiala/initialele prenumelui tatalui, prenumele, codul numeric personal, disciplina la care a sustinut proba scrisa in cadrul examenului si nota contestata, adresa de e-mail si numarul de telefon.
Candidatul anexeaza la contestatia depusa/transmisa la centrul de examen si o copie a buletinului de identitate/cartii de identitate. Nu pot fi contestate lucrarile scrise ale altor candidati.
Model Contestatie Definitivat 2025
Cum se calculeaza media la Definitivat 2025
Nota obtinuta la examen se calculeaza dupa formula:
ND = (NI1 + NI2 + NP + 7NS) / 10, unde
ND reprezinta nota la examen, NI1 reprezinta nota inspectiei de specialitate 1,
NI2 reprezinta nota inspectiei de specialitate 2,
NP reprezinta nota acordata pentru portofoliu
NS reprezinta nota la proba scrisa,
* toate notele fiind obtinute de candidat in sesiunea de examen curenta.
Conditii pentru acordarea definitivarii in invatamant
Pentru a putea participa la proba scrisa la Definitivat 2025, candidatii trebuie sa indeplineasca simultan urmatoarele conditii:
- efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin un an;
- sa detina pentru anul scolar in curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine”;
- minimum 8 media aritmetica a notelor obtinute la cele doua inspectii la clasa si la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
Candidatii pot sustine examenul national pentru definitivare in invatamant fara taxa de cel mult 3 ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unei taxe la unitatea de invatamant desemnata centru de examen.
Candidatii care, din motive obiective, nu pot sustine toate probele etapei eliminatorii sau care sunt declarati absenti sau retrasi la sustinerea probei scrise nu sunt considerati nepromovati si au dreptul de a se inscrie la examen in sesiunea urmatoare, sesiunea respectiva nefiind luata in considerare intre cele 3 sesiuni fara taxa prevazute de lege.
Candidatii eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda pierd dreptul de inscriere la examen in sesiunea imediat urmatoare, iar sesiunea in care au fost eliminati din examen este luata in considerare intre cele 3 sesiuni fara taxa prevazute de lege.
Reluarea stagiului practic cu durata de un an scolar (sau ore de predare echivalente normei de un an) este obligatorie in vederea prezentarii la o noua sesiune de examen, pentru candidatii declarati nepromovati la proba scrisa sau ale caror lucrari au fost anulate in sesiunea respectiva.
Pentru candidatii declarati nepromovati la proba scrisa sau ale caror lucrari au fost anulate in sesiunea respectiva, probele sustinute in cadrul etapei eliminatorii a examenului sunt valabile numai in anul scolar respectiv.
Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen national. Prin accederea la definitivarea in invatamant, cadrul didactic depaseste stadiul de debutant si poate intra pe o ruta ascendenta de profesionalizare.
Drepturile salariale se acorda cadrelor didactice care au promovat examenul, incepand cu data de 1 septembrie a anului scolar urmator celui in care s-a desfasurat examenul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu