Stirile romanesti de ultima ora, ultimele stiri online

15 iulie 2025

EDUCATIE: Subiecte Titularizare 2025: aproape 40.000 de candidati sustin proba scrisa incepand cu ora 09.00

Subiecte Titularizare 2025: aproape 40.000 de candidati sustin proba scrisa incepand cu ora 09.00

Subiecte Titularizare 2025: aproape 40.000 de candidati sustin proba scrisa incepand cu ora 09.00

Peste 39.700 de candidati sustin marti, 15 iulie, proba scrisa la Titularizare 2025. Dintre acestia, peste 7.400 sunt absolventi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenta, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregatirea personalului didactic din promotia curenta, anunta Ministerul Educatiei.

Proba are loc simultan in 121 centre de concurs din tara si reprezinta o etapa importanta in concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitatile de invatamant preuniversitar (sesiunea 2025). 

 

Ministerul Educatiei si Cercetarii informeaza ca la proba scrisa la Titularizare 2025 pot participa candidatii care au obtinut la inspectiile speciale la clasa sau la probele practice minimum nota 5. 

 

Subiecte Titularizare 2025

 

 

Cei mai multi candidati s-au inscris pentru sustinerea probei scrise la discipline precum:

- disciplina specifica pentru invatamantul prescolar cu predare in limba romana, peste 8.300 de candidati;

- disciplina specifica pentru invatamantul primar cu predare in limba romana, peste 6.100 de candidati;

- educatie fizica si sport – profesori, peste 3.600 de candidati;

- limba si literatura romana, peste 2.300 de candidati;

- limba engleza, peste 2.000 de candidati.

 

Lucrarile scrise vor fi evaluate digitalizat in centre constituite la nivel national pe discipline.

 

Cum se desfasoara proba scrisa la Titularizare 2025

 

Durata probei scrise este de 4 ore si poate fi prelungita cu 1-2 ore in anumite situatii speciale. 

 

De exemplu, pentru candidatii nevazatori, ambliopi sau cu anumite deficiente de vedere ori in situatia in care sustinerea acesteia implica dictarea continutului de catre un candidat cu anumite deficiente, catre un profesor asistent, de alta specialitate decat cea la care se desfasoara proba respectiva. In aceste cazuri, comisiile judetene de organizare si desfasurare a concursului asigura conditii de egalizare a sanselor pentru candidatii cu deficiente prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrarilor la subiectele de concurs, in functie de particularitatile individuale si de cele specifice deficientei respective, cu informarea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Au fost transmise informari din 13 judete si municipiul Bucuresti in care s-au prezentat astfel de situatii speciale pentru 33 de candidati.

 

In cadrul probei scrise la Titularizare 2025, candidatilor le sunt testate cunostintele de specialitate si didactica specialitatii, in baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului.

 

Proba incepe la ora 09.00, insa accesul candidatilor in centrele de concurs este permis doar pana la ora 8.00, conform procedurii Ministerului Educatiei nr. 28701/16.06.2025. 

 

Candidatii au obligatia de a redacta lucrarea scrisa pe foile tipizate, in chenar, cu cerneala sau pix de culoare albastra. 

 

In fiecare sala de concurs se recomanda sa fie repartizati, de regula, 15-20 de candidati care sustin concursul la cel putin doua discipline diferite.

 

In toate salile de examen trebuie sa fie supravegheate cu camere audio-video. Inainte de a incepe proba scrisa, presedintele comisiei din centrul de concurs instruieste profesorii asistenti, responsabilii de sali si profesorii asistenti desemnati pentru utilizarea platformei de evaluare la nivelul salilor de concurs.

 

Rezultate Titularizare 2025

 

Primele rezultate la proba scrisa la Titularizare 2025 vor fi afisate in data de 22 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul dedicat. 

 

Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat scolar) in data de 22 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, respectiv in data de 23 iulie, pana la ora 12:00.

 

 

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare, se va realiza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in perioada 31 iulie - 1 august.

 

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu